Vauhtia ja koulutuksista

Posted on

Tänään taisi löytyä tuo isompi vaihde Ilollekkin 😀 . Lenkillä kehuin neitiä aina vauhdin kasvattamisesta ja vaivihkaa iloisesti sanoin ”käskyä”: Mennään. Iltalenkillä oli kurakeli ja kummasti samomalla mennään sai neidin jopa juoksemaan laukkaa kotiinpäin, tehokasta 😀 .

Ei meillä erityisesti koko ajan prepata tuota näyttelyharjoitusta tai tokoa. Noita harjoituksia otetaan sinne tänne, milloin ne sopivasti lutviutuu muuhun eloon. Eli niinkuin nyt iltalenkillä, kun Ilolla oli kiire kotiin, niin sanoin kehoitusta Mennään, jota käytän näyttelyssäkin, siten Ilo oppii yhdistämään sanan vauhdikkaaseen menoon (ja kivaa palkintoon –> kotiin pääsy) . Muutenkin Ilon ja Pupunkin kanssa yhdistän koulutksen usein leikki hetkiin. Kun muutenkin riehutaan, niin pyydän jonkun yksittäisen homman, sivulle tulon, istumisen tms ja palkkiona on taas leikkimistä. Jos koiraa ei huvita, niin ei tehdä, eikä se silloin onnistuisikaan.

Harjakoirien noissa harjoituksissa ollaan käyty, tosin sielläkin puoli aikaa menee emännän höpöttelyyn, tosin silloinkin Ilo seisoo vieressä toivoen makkaran tipahtavan suuhun  😀 . Tokokentällä harjoituksissa on pääasiassa Pupu ja Ilo pääsee lopuksi tekemään omia pikku tehtäviään harjoittelemaan tottelemista muiden koirien läsnäollessa.

Seuraava näyttely Ilolla on 17.5. Tampereella ja Pupulla ilmeisesti Järvenpään näyttelyt kesäkuun lopussa (jollen tänään ilmoita Forssaan vielä pentuluokkaan, joka ois 14.6)