Flexit

Posted on

Naomi on viimein oppinut kulkemaan flexi-taluttimessa. Mietin ja mietin miten saisin sen ymmärtämään, että flexissä on melkein sama vapaus kuin vapaana ollessa. Naomilla oli tuolloin flexi kokoa 2. Vaihdoin sitten yhdellä lenkillä Ilon ja Naon flexit päittäin, kun Ilolla oli Roosan ikivanha 1 koon flexi, joka on jo tosi löysä. No sillähän Naomi älysi, että pääsee pidemmällekkin, kuin ihan polven vieressä kulkemaan. Viikon verran on nyt iltalenkillä koirat kulkeneet flexeissä ja parina viimeisenä päivänä Naomi on jo nauttinut flexin tuomasta vapauden tunteesta. Iltasella tuolla tulee harvoin ketään vastaan, mutta kun tulee, niin pikkasen pitää olla tarkempi noiden hihnojen kanssa, kuin tavallisilla nahkahihnoilla. Ilon ja Pupun hihnat pitää laittaa lukitukselle ja Pupulla vielä kiertää hihnaa pari kertaa käden ympäri. Naomilla usein ei tarvitse tehdä mitään. Näin tytöt kipittää kauniisti toisista koirista ohi. Ohituksen jälkeen kun avaa lukot, ryntää kaikki ohi menneet koiran hajujen perään.

Lenkillä saa jatkuvasti oikoa noita hihnoja, kun kiertävät toisiensa ympärille niitä. Pahin on kun menee pimeällä tien päähän, kun siellä ei ole valaistusta. Jollei ole tarkkana, on koirat solmussa ja siellä et näe miten ne saa takaisin auki. Käsi kopelolla pitää selvittää mikä menee minkäkin ali ja ympäri. Alkulenkki on yleensä tuota solmuhässäkkää, mutta loppulenkki sujuu jo itseltäkin paremmin.

Nyt kun Naomikin tarvitsi 1 koon flexin, kävin ostamassa Keravan Honkkarista toisen pikku flexin. Siellä olikin vaikka millasia.Löysin sitten kivan pinkin 😉 jossa kuminen käsiosa. Koko hihnassa kulkee mukana heijastin, eli koko flexin hihna heijastaa pimeässä.Aikanaan, -90 luvulla näitä oli, mutta silloin niiden myynti lopetettiin kun eivät kuulemma olleet kestäviä. Meiltä löytyy koosta 2 ja 3 tuollaiset vanhat heijastin hihnat. On vaan NIIN vanhat ja käytetyt, etten oikein enää uskalla kuljetella. Tuo kumikäsiosakin on hyvä, mulla kun tuppaa lentämään aina noi flexit pitkin mäkiä, niin tuo ei niin kädestä irtoa. Nyt mietinkin samanlaisten hankintaa myös Naomille ja Pupulle, että nekin saisivat heijastimet turvaa tuomaan ja uusissa olisi tuo kumikäsiosa.

FLEXI LINKKI (pdf), uusi fleximme on Comfort 1. Nyt pitää jossain välissä hommata Ilolle punainen 1 ja Pupulle harmaa 2…