Huonoja uutisia…

Posted on

Viikolla kävimme Pupun kanssa korvia näyttämässä, kun ne oli muuttuneet kaameiksi. Samalla tilasin Naomille aikaa verikokeisiin ja sydämenkuunteluihin. Verikokeet eivät onnistuneet, kun lääkkeen otosta oli liian pitkä aika, mutta ajattelin, että otan koiran kumminkin mukaan sydänkuunteluun, kun en tiedä milloin pääsen tarpeeksi aikaisin verikoetta otattaa. Uutiset sydänkuuntelusta eivät olleet kovin hyviä. Naomin sydänvika on pahentunut. Vuosi sitten kuuntelutulos oli 1/6, keväällä se oli 2/6 ja nyt hyvin hyvin selkeä 3/6. Nyt ollaan jo niillä rajoilla, että tarvitaan lääkitystä. Etenkin kun oireilua on. Naomi on alkanut kieltäytyä taas lenkeistä ja pesun ja trimmin jälkeen oli aivan poikki. Otettiin sitten röntgenkuva keuhkoista ja siellä näkyi vähäisesti nestettä, sydän ei ollut vielä juurikaan suurentunut. Lääkäri konsultoi nyt sitä lääkäriä, joka on moneen kertaan ultrannut Naomin sydämen, jotta tiedetään miten edetään. Jo aiemmin olen sanonut ja olen edelleen sitä mieltä, että sitten kun lääkitys tarvitaan sydämen takia, niin Naomi päästetään viimeiselle matkalle. Ilman sydäntäkin olo on ylä- ja alamäkiä, pelkän kilpirauhasenkin kanssa.

Nyt Naomi otetaan myös nukkumaan meidän makuuhuoneeseen. Öisin sydämeen kertyy yleensä enemmän nestettä ja oireet voimistuvat ja ilmenevät yölevottomuutena. Lisäksi pitää seurata vedenkulutusta. Kun koirat ovat yhdessä, niillä ei ole vettä, mutta erillään ollessaan, kaikilla on vesi tarjolla, Naomilla omansa ja muille oma.

Ekat yöt Naomi on nyt meidän kanssa ehtinyt nukkua, omassa pedissään sängyn vieressä. yöhön on kuulunut juomista, rapsuttelua ja tosi paljon maiskuttelua, mutta en osaa sanoa merkkaako nämä jotain.

Pupullakin korvat oli niin karmeassa kunnossa, että ei ole ikinä ollut. Kipeiltä ne ei vaikuttaneet, mutta ne tunkivat mustaa mönjää ja olivat kirkuvan punaiset. Ja aina kun ne puhdisti, oli ne yhtä mönjäiset seuraavana päivänä! No tulehdus oli niin paha, että korvakäytävät oli turvonneet, eikä lääkäri nähnyt tärykalvoa. Tärykalvo saattaa noin pahassa tulehduksessa olla rikki, joten meidän lääkitys piti miettiä sen mukaan. Mitään tippoja ei voinut antaa. Suun kautta menee nyt kortisoni ja antibiootti ja korviin on tietty oma puhdistusaineensa. Korvat tarkastetaan ensi viikolla ja toiotaan, että sitten saadaan myös tipat kehiin. Korvien pitäisi olla todella kipeät, mutta Pupu ei ole valittanut…

Melkein mä arvasin, että näin käy, kun nappulat otetaan kehiin, mutta en uskonut, että noin hurjaksi korvat menevät. Pupu ja Hupi onkin palautettu nyt takaisin raakaruualle, harjakoirat jatkavat nappuloilla ja lihalla, kun niillä ei niistä mitään vaivoja tule. Nyt vaan etsitään keinoja saada raakaruokintaa halvemmaksi, ostamalla liha erikseen ja tekemällä kasvikset itse.