Kiljumista ja reissuamista

Posted on

Ilo sai tänään ihme sätkyn. Muutenkin juoksun aikaan saa kiljumiskohtauksia, joista aina tietää juoksun alkavan, mutta tänään oli vähän erillaista… Keittiöstä kuului kops ja sen perään pitkää kiljuntaa ja samassa huoneeseen ryntäsi kiljuva Ilo.Kukaan ei nähnyt mitä tapahtui, mutta oletus oli, että koira oli kiivennyt keittiön pirttipenkeille tai jopa pöydälle ja tippunut. Koira tuhisi silmät kiinni sylissäni ja säikähdin ihan älyttömästi, että nyt se löi päänsä pahasti, mutta ei sitten mitään vammoja löytynyt, muutakuin kolahdus arvokkuudessa. Mutta mitä teki Pupu silloin kun nostin huutavan Ilon… Kävi haukkaamassa sitä! Tämä on toki ihan normaalia, monesti terveet koirat hyökkää esim. koiran kimppuun jolla epilepsiakohtaus (siksi meillä aikanaan koirien ollessa yksin, Roosa oli erikseen muista, kun sairasti epilepsiaa).

Pikkuneiti on taas tänään harjoitellut omillaan kulkemaan vaikka missä. Tuire Kaimion kirjassa suositellaan, että pennun olisi syytä nähdä paljon maailmaa ja kummallisuuksia 8-12 viikon iässä, niinpä Uniakin kuljetellaan lähes kaikkialle mukana, kuten aikanaan Pupuakin. Kun pentu näkee tuolloin vaikka rullaluistelijan, pyörätuolin jne ei joka päiväisen jutun, se pitää niitä myös isompana aivan normaalina. Uni oli tänään mukana sylissä köllötellen puutarhalla. Uteliaasti katsoi ihmisiä ja rymiseviä kärryjä.

Illalla käytiin veljeni luona pihagrillillä, jossa lapsilla pamahteli pihalla ilmapalloja ensin kauempana ja sitten parin metrin päässä yhden pikkutytön pallo räjähti. Neiti ei edes hetkahtanut pamausta, kylmähermoinen tyyppi. Neiti otti myös pitkät iltaunet sylissä sekä takkien päällä maassa (ja laitoin vielä yhden takin peitoksi).

Käytiin tänään kieppaamassa myös Mustissa ja Mirrissä. Siellä oli vaaka, jossa punnasin neidin ja painoa tuli 5,6kg. Pupu kasvoi melkein siskonsa tahtiin joka painoi näin: Peppi: 7,5vko painoa 4,3kg, 9vko painoa 5,3kg, 10vko painoa 6.05kg, 11vko painoa 6,4kg , 12vko painoa 7,7kg. Taitaa tästä tulla tuhti neiti, kun ikääkin vasta 8,5vk… No ruoka maistuu paremmin kuin Pupulle ikinä.

Vähän Uni painoitteinen blogi ollut, ymmärrettävistä syistä 😀

dsc_7402.JPG

Naksuttimen kanssa harjoiteltiin seisomista (hoo, olen saanut opetettua tytölle jo naksutinta 😀 )

dsc_7427.JPG

dsc_7429.JPG

dsc_7436.JPG