Eka pesu

Posted on

Pikku neiti kävi tänään meillä ekassa pesussa, kasvattajallahan se oli pesty ja ajeltu jo moneen kertaan. Pesu onnistui ihmeen hyvin, neiti käyttäytyi erittäin hyvin. Olin valmistautunut, että kastun aikalailla räpiköivän pennun kanssa mutta ei sitten niin käynytkään. Kuivaus oli Unista kamalaa. Sen aikana piti uikuttaa ja yrittää tehdä yllätyshyökkäyksiä pöydältä alas. Pakko oli olla tukeva ote niskasta. Aluksi käytin turboa hiljaisemmalla ja sitten vetelin jo kovemmallakin kun vähän rauhoittui. Sitten oli konetöiden vuoro, kuonon ajoin kunnolla, tassuja vähän sieltä täältä, kun niissä ei ollut ihmeesti otettavaa. Konetyöt onnistuivat täysin ilman mutinoita, neiti antoi ajella kuin olisi tehnyt sitä jo vuosia. Mulla oli muistissa Ilon alkupainit kuonon ajelussa, jossa koira oli kääritty pyyhkeeseen ja silti neljä tassua ilmestyi jotenkin terän eteen karmaisevan kiljumisen saattelemana. Otin vaan ehkä liian lyhyellä terällä, joten joissain kohdissa iho paistaa läpi. No parissa päivässä sekin häviää.

Leikkasin pikkasen selkä ja pyllykarvoja, jotta tottuu saksien napsimiseen ja ääneen. Ihmeesti en leikellyt, kun minusta pentu saa olla vielä söpö pentupörrö, malliin ehtii leikellä sitten myöhemminkin. Lisäksi ei 8 viikkoisena vielä jaksa seistä leikattavana, kun vasta lyhyitä hetkiä harjoitellaan. Unilla on ihan käsittämätön tuo karva, se on todella kovaa. Samanlaista kuin Pilvellä oli aikuisena. Ei puhettakaan semmoisesta hötöstä, mitä Pupulla oli pentuna. Joka paikassa oli sitten terävää tikkukarvaa leikkaamisen jälkeen. Saa nähdä millaiseksi se muuttuu myöhemmin.

Pulleropallero on ohittanut nyt koossa Ilon ja saavuttaa Naomia. Parin kuukauden päästä lähestyy jo Pupun kokoa. Omasta mielestäni Uni olisi nyt paljon isompi, kuin Pupu samanikäisenä.

Tässä pesu ja söpöstyskuvia…

dsc_7327-2.JPG

dsc_7335-2.JPG

dsc_7363-1.JPG

dsc_7374.JPG

dsc_7379.JPG

dsc_7388.JPG

dsc_7397.JPG


2 thoughts on “Eka pesu

  1. On se kyllä sulonen (: Hirvee pentukuume miullakii, eikä tämmöset söpistelykuvat helpota yhtään

  2. Hei!

    Samanlaista eloa täälläkin. Remo pestiin, kuivattiin ja puunattiin… Velikin on ISO! Painaa puolisen kiloa enemmän kuin Uni. Ruokahalua riittää! Peppi, isovillis 14 ½ vee on lähes lopettanut syömisen kun pikkupentu tuli taloon. Sitä syötän kädestä ja voitakin on tarjottu.

Comments are closed.