Kilpirauhasen vajaatoiminta Naomilla.

Posted on

Käytin Naomin viime viikolla varuiksi verikokeissa, kun se on ollut viime näyttelyissä vetämätön ja kaikkea pientä. Ainahan se on tommonen rauhallinen ollut, mutta nyt näin olemuksessa ripauksen jotain muutakin. Kaikki muut arvot oli ok, mutta kolesteroli oli ylhäällä (viittaa kilpirauhaseen) ja amylaasi oli alhaalla (viittaa haimaan). Molemmista lähti jatkoverikokeet labraan. Tänään tuli vastaukset ja Naomilla on hyvin selkeä, ehkä jo aika pahaksikin päässyt, kilpirauhasen vajaatoiminta. Arvoissa ei ollut lainkaan tulkinnan varaa, niin selkeä se oli. Haima taas Naomilla oli hyvässä kunnossa, joten se oli vain väärä hälytys.

Välittömästi aloitettiin thyroxin lääkitys ja nyt odotellaan vaikutuksia. parissa päivässä-parissa viikossa pitäisi mieleen olla vaikutusta ja turkkiin ym pidemmällä aikavälillä. Vaikea kuvitella, että Naomista tulisi joku riehupetteri vaikka lääkityksen saisikin, mutta ainakin sille tulee parempi olo. Lääkkeen sopivaa määrää testataan kuukauden kuluttua uusilla testeillä ja sen jälkeen puolenvuoden-vuoden välein.

Itse jo epäilin keksiväni koirille oireita, kun Ilo sairastui niin erikoisesti ja nyt näin Naomissa näitä mystisiä pieniä oireita. Mutta ei, nyt kun olen noita tauti kuvauksia lukenut, nin monet lisäoireet täsmää mitä en edes osannut mihinkään yhdistää. Mm. satunnaiset jalan ontumiset, joiden ajattelin johtuvat iästä tai takuista tms, kun hävisivät muutaman askeleen jälkeen. Mutta tähän samaan oireistoon kuuluivat nämäkin. TÄSSÄ linkissä aika hyvin tuosta sairaudesta koirilla.

Ei tämä ole maankaato asia, vaikka toki se harmittaa. Mietityttää myös tämä oma paska tuuri, mikä koiriin tulee. Mutta tällä mennään, tärkeintä on saada Naomi kuntoon ja taas iloisemmalle tuulelle ja nauttimaan elämästä. Näyttelyt jää nyt väliin, sillä thyroxin on dopingia ja kiellettyä koiranäyttelyissä. Muuta harrastamista varmaan jatketaan, kunhan eka nähdään miten lääkkeet vaikuttaa ja millainen Naomista lääkkeillä tulee. Onneksi kotona on vielä kaksi koiraa, joiden kanssa voin jatkaa rakasta näyttelyharrastustani. Ja kiitän onneani siinä, että perstuntumalla jätin eilisen Honkajoen näyttelyn Naomilta väliin, en olisi antanut itselleni anteeksi, raahata itsekkäästi sairasta koiraa näyttelyissä.

dsc_2531.JPG
Tälläistä on ollut viime aikoina…