Pieni muutos ja mitäs tänään syötäisiin…

Posted on

Naomissa näkyy jo pieni muutos. Jo kahden ekan tabletin jälkeen tuli pilkettä silmäkulmaan ja nyt on koko olemukseen tullut rentoutta ja silmiin iloa. Se tuskainen olo on selkeästi jo väistynyt. Ehkä jopa nopeampia askelia kutsuttaessa tai sitten vain kuvittelen 😀 Kyllä se tästä, odotan vielä tuleeko radikaalimpaa, super riehuja Naomia. En voi millään kuvitellakkaan Naomia riehuvaisena…

Loman jälkeen on nyt palattu pikkuhiljaa normaaleihin ruokintarutiineihin. Ruokinta on hieman muotoutunut pelkästä barffista, etenkin Pupun kanssa, koska lomalla huomasi, että pelkän barffin suuret luumäärät ei sille vain sovi. Nappuloiden syöttäminen barfpötköjen kanssa ei ole ollut ainakaan meillä ongelma. Naomi pystyy syömään pelkkää barffia ilman ongelmia.  Jekku syö ihan omaan tyyliinsä vielä kasvukauden ajan, aikuisena katsotaan mikä sille sopisi.

Itse painotan ruokinnassa paljon öljyihin, vaikka niitä nappuloissa olisikin, niin silti niitä annetaan myös pullosta. Lisäksi olen sitä mieltä, että koira tarvitsee ihan ”oikeaakin ruokaa” nappuloiden lisäksi. Kun syöttää nappuloita puolet, ei tarvitse välttämättä antaa lisävitamiineja. Kaiken tämän lisänä tai toisina päivinä korvaten ruuan, koirat saavat broilerin siipiä/koipia raakana  ja joskus possun kylkirustoja, hoitelemaan hammaskalustoa. Välillä saatan laittaa kermaviiliä, piimää tai raejuustoa sekä raakaa kananmunaa ja murskattuja kananmunan kuoria.

Aikuiset koirat syövät meillä kerran aamupäivällä, jotta saavat koiraeläimille tyypillisesti ahmittua kerran päivässä mahansa täyteen (pelkällä nappulalla tätä ei voisi tehdä). Jos kupissa on nappuloita, hulautan siihen vettä päälle, mutta en turvota. Jekku syö kaksi kertaa päivässä.

Pistän tähän nyt taas ylös mitä meillä syödään, koska olen blogista selaillut aina ongelmia kohdatessa, onko ongelmia ollut aikaisemminkin. Määrät on hyvin noin, koska en usko, barffi tyylillä, että koira tarvitsee joka paivä kaikkea ja millilleen saman verran, en itsekkään syö niin.

Pupu:
2dl-3dl nappulaa (tällä hetkellä Friskies,Hauhau sekä Cibau adult sikin sokin käytössä)
300g-350g Murren murkinan barf pötköjä (lihakasvis ja kanakasvis tällä hetkellä)/raakaa lihaa
öljyä ohjeen mukaan (Salmopet/Nutrolin/muut eläinkaupan öljyt)
biotiinia
satunnaisesti karpaloa kapselina tai jauheena
jos on seassa puuroa tms, niin vähennän nappulan määrää.

Naomilla kaksi eri ruokinta tyyliä päivästä riippuen:

200g barfpötköä
Aptus multidog vitamiini ohjeen mukaan (nyt tosin purkki tais olla multipuppyä, mutta syötän sen Naomille pois kaapista lojumasa
öljyä ohjeen mukaan (Salmopet/Nutrolin/muut eläinkaupan/apteekin koiran öljyt)
biotiinia
satunnaisesti karpaloa kapselina tai jauheena
tai
1dl nappulaa (friskies)
150g barfpötköä
öljyä ohjeen mukaan (Salmopet/Nutrolin/muut eläinkaupan öljyt)
biotiinia
satunnaisesti karpaloa kapselina tai jauheena

Jekku
Aamupäivä:
1,5-2dl nappulaa (Cibau adult)
1tl-1rkl barfpötköä
öljyä ohjeen mukaan (Salmopet/Nutrolin/muut eläinkaupan öljyt)
satunnaisesti karpaloa kapselina tai jauheena
Iltapäivä:
1-1,5dl nappulaa (Cibau adult)

Määrät on meillä varmasti eri, kuin mitä valmistajat suosittelevat, mutta näillä määrillä on neidit jaksaneet touhuta ja nuo leikatut nartut eivät turpoa muodottomiksi. Jos tuntuvat laihtuvan, lisään hieman määrää ja jos tuntuvat pullistuvan, niin vähennän.