Kylmä

Posted on

Harjakoirat ei tykkää näistä pakkasista. Vaikka kuinka pukisi toppahaalarin päälle, niin tyttöjen varpaita palelee. Ja ne oli tänään ihan järkyttyneitä, että joutuivat kävelemään korttelin ympäri lenkin. Alussa molemmat oli perässä raahattavia, kunnes tajusivat, ettei auta vaikka yittäisi malliksi kävellä kolmella jalalla, vaan lenkille joutuu. Jostain syystä, tämän tajuttuaan, koirat käveliät ihan normaalisti ja reippaasti 😀 . Molemmilla oli toppahaalari päällä, mutta pitää miettiä löytäisikö jostain töppösiä. Naomin kokoa varmasti on, mutta Ilolla on hirmupienet tassut.

Pupua ei pakkanen purrut. Sillä oli Pomppa-loimi päällä ja se pomppi reippaana menemään, vaikka kaljumakkara silakka onkin turkin malliltaan. Mulla on ristiriitainenmielipide sen turkista, toisaalta se on nätti ”saksanseisoja”, mutta toisaalta se on tosi ruma, etenkin, jos sattuu katsomaan kuvia, kun sillä oli upea pitkä (takkuava) turkki. No villahan on uusiutuva luonnonvara, joten varmaan joskus Pupullakin on taas tukkaa.

Harjakoiria en ole nyt ajellut ja Ilolla ei ainakaan vielä ole hotspot iskenyt. Sitä tosin on pesty nyt joka pesulla desinfioivalla shampoolla (apteekista) ja ruokintana on ollut vain ja ainoastaan yksi nappula (ANF kalkkuna-ohra). Josko niille kasvaa tukka takaisin, niin niitä voisi viedä huvinvuoksi kehiinkin. Harjakoira kehissä menestys on hyvin hankalaa, kun koiria on kehissä niin paljon, mutta jos omaksi ilokseen. Luulen, että on kaksi poikaa, jotka haluaa ne kehiin viedä, ne kun on hoitaneet nyt koirien turkitkin pesuineen. Pojat on myös opettaneet Ilon ja Pupun ryömimään ja muita temppuja.