Laumanluotsausta

Posted on

Kyllä huomaa, että lenkkeilee lauman kanssa nykyään enempi. Lähinnä siksi, että huomaa kuinka työlästä se on monen koiran kanssa. Lauman kanssa kunnon lenkkejä tehdessä, itselle on maksimi 3 koiraa ja siltikin puoli lenkkiä menee hihnojen selvitykseen ja muuhun sähläykseen. Pupu kulkee kauniisti, mutta haluaa eri puolelle kuin muut, Jekku vetää viimeistä päivää ja Hupi hypähtelee jalkojen eteen bullterrierimäisesti, MINÄ ENSIN! -asenteella. Yritä siinä sitten sipsuttaa hyppyaskelin eteenpäin, ettei tallo koiraa. Ja vielä kun vastaan tulee hihnassaan riehuva ja riekkuva koira, niin härdelli on valmis.

Lyhyillä lenkeillä, kun on usein mukana vielä Naomi neljäntenä ja lastenrattaat, niin sitä miettii miten ihmeessä ihmiset vie +3 kokoisia koiralaumojaan lenkille, kunnon lenkeille, ei mitään korttelin ympäri. Tiedän, että jotkut ei lenkkeile koirien kanssa lainkaan vaan koirat saavat riekkua pihalla energiansa, silloin menee 10 pikkukoiran laumatkin. Jotkut vie koiralauman osissa lenkille. Itselläni ei olisi ainakaan puhtia tehdä kahta kunnon reipasta kävelylenkkiä + 4 pientä pissatuskierrosta, jos vaikka koirat veisi kahdessa osassa. EIhän sitä paljon muuta enää ehtisi tekemäänkään.

Ja jos harrastaisi jotain tottelevaisuutta tms tavoitteellisesti, niin varmasti pitäisi vähemmän koiria, jotta saa ne muutamat edes kunnolla kuosiin. Näyttelyharrastajat voi pitää selkeästi enempi koiria, kun koiria ei tarvitse näyttelyiden välillä juurikaan treenata.

Mutta jos pentukuume pikkasen nostaa päätään, niin tunnin lenkille kolmikon kanssa, niin hyvin häviää nekin haaveet, saa tulla kokeilee 😀