Leikkiä ja naksutusta

Posted on

Pennun kello on ikävässä rytmissä, ainakin syyslomalaisten kannalta. Hupi alkaa yöunille jo klo 21 aikaa illalla ja herää klo 6 aikaan… Nukkuis edes 7:ään, jolloin pikkuneiti herää. Erityisen kiva on, kun kohta käännetään kelloja tunnin taaksepäin ja sehän tarkoittaa vaan aikasempia aamuja pennulle. No yritän hieman herätellä pentua illalla vielä toimimaan, jotta jaksaisi sitten nukkuakkin. Se on vaan, kun talo hiljenee lasten mentyä nukkumaan, niin pentukin alkaa unille.

Olen itseasiassa ollut aika hämmästynyt, miten vähän pentu nukkuu. Mulla oli muistikuva, että Pupu nukkui pitkiä aikoja tuon ikäisenä ja jaksoi enempi siinä 3kk tienoilla (ehkä tää on sitä, että aika kultaa muistot). Tämä kaveri jaksaa ja jaksaa puuhata silloin kun muutkin puuhaa ja nukkuu silloin, kun on taas hiljaisempi hetki.

Pupu on alkanut leikittää pentua ja kun Pupu leikittää, ei Jekkukaan malta pysyä poissa. Pupu on houkutellut lelun kanssa pentua leikkimään, mutta vielä pentu eksyy ja unohtaa leikin kesken kaiken. 😀 Mutta edelleen aikuiset tekee selväksi milloin eivät jaksa leikkiä, eli selkeä järjestys pennulle.

Hupi syö 4 kertaa päivässä ja melkein päivittäin, yhden ruokailun ruuat harjoitellaan naksutinta ja ensimmäisiä oppeja. Hyvin on Hupi jaksanut opiskella, etenkin kun sille on annettu labbiksen ruokahalu… Pieniä hetkiä on harjoiteltu jo vähän seisomista neljällä jalallla namia tai lelua katsellen, mutta peppu painaa ja Hupi haluaa istua ihmettelemään, miten sen namin saisi. No 5 minuuttia naksua tänään namin kanssa ja jätkä äkkäs ahnepossuna heti, että jos seison näin, niin naksu ja nami tulee, ettei kannata istua. Mitää hienouksia, kuten jalkojen oikeaa asentoa tai asentoa minuun nähden ei haeta, vaan tämä on pelkkää hauskaa leikkiä ja pientä pohjatyötä tulevaisuutta varten.

dsc_0312.jpg
Valmiina hyökkäämään Pupun suussa olevan rotan kimppuun…

dsc_0313.jpg
Hupsista keikkaa, ei mennyt kaikki ihan putkeen… 😀

dsc_0307.jpg
Hupi harjoittelee naksuttimen kanssa seisomista, oikeaa jalkojen asentoa ei vielä haeta, vain pyllyn pysymistä ylhäällä.