Liian kylmää ja profiloitua sapuskaa

Posted on

Ainakin Naomin mielestä iltalenkillä. Mittari näytti -12,2’C ja se oli Naomista ihan liikaa pakkasta. Pupuun ei tommoset ”pikku”pakkaset vaikuta. Iloonkaan ei ihmeemmin, mutta Ilon kävelytyylistä kyllä näki, ettei ihan normaalilämmössä kuljettu. Häntä oli alempana, kävely kipittävää ja korvat roikkuivat normaalia alempana. Muistelisin, että Pilveä alkoi aikanaan hidastaa -20 asteen pakkaset ja -25 piti jo pukea töppösetkin jalkaan, että pystyi kävelemään pissalle. Pikkuvillat ei aikanaan enää pystyneet ulkoilemaan -20 jälkeen, ne yksin kertaisesti jäätyivät jo muutamalla askeleella, tosin niille ei silloin töppösiä ollutkaan olemassa, ne olisi ehkä helpottaneet paljon. Mutta tuollainen 2kg toyvilla jäähtyy niin nopeasti, ettei se yksinkertaisesti pysty lenkkeilemään paukkupakkasilla.

Koirien ruuat alkaa olemaan tosi profiloituja 😀 . Jokainen syö itselleen parhaiten sopivaa ja sopivilla lisukkeilla. En enää edes yritä löytää kaikille sopivaa sapuskaa.Helpoin on Pupu, sille käy mikä vaan ruoka ja se ei tunnu lihovan edes helposti, vaan lähinnä tarvitsee lisäenergiaa tai kuihtuu luurangoksi. Kunhan vain katsoo, ettei ruuassa ole perunaa, perunasta koira alkaa piereskelemään tappavan hajuisia pieruja. Tyttöjen sapuskat menee tällä hetkellä näin:

Pupu:
Jotain nappulaa 3-4dl (tällä hetkellä Royal Canin ja Purina Pro plan lohi-riisi)
Raakaa lihaa (kourallinen oskarin raaka pullia tai muuta raakaa lihaa)
Sian ihraa, 4-5 palasta
Loraus rypsiöljyä

Ilo:
Jotain nappulaa n. 1dl (tällä hetkellä Purina Pro Plania)
Nöttönen raakaa lihaa
Loraus rypsiöljyä
(omatoimisesti kaikkien muiden koirien jämät sekä kaikki mikä tippuu lattialle ja sitten turvotaan palloksi)

Naomi:
50% ruuasta raakaa lihaa ja kasviksia (esim. Oskarin raakapullia 9-10kpl)
1-1,5dl nappulaa (tällä hetkellä Friskies Mini Menu kana nappuloita, ainut nappula mikä ei valuta Naomin silmiä)
Loraus rypsiöljyä

Lisäksi kaikki saa meiltä jäävien ruokien jämiä sekä ylimääräisiä kasviksia kuten kurkkujen kantoja ym, jotka koirista superherkkua 😀 . Naomilla lähinnä kokeilen, että alkaako nuo silmät valumaan lopulta myös tuolla ruualla vai onko siitä todella apua…