Loppu lähenee….

Posted on

Pupu kävi tänään korvakontrollissa hyvin tuloksin, bakteeri oli nujerrettu, mutta hiivaa oli vielä. Hiivaan Canofite tipat kahdeksi viikoksi ja kortisonin alasajo viikon ajan (sitä kun ei voi lopettaa yhtäkkiä). EIköhän Pupukin piristy, kun tabletti lääkkeet loppuu, on ollut jotenkin väsynyt.

Mutta Naomi… Pupu kävi Naomin sydänlääkärillä ja samalla puhuttiin Naomin tilanteesta. Lääkäri kävi katsomassa Naomin röntgenkuvatkin ja koska oireilua on, Naomille jäi kaksi vaihtoehtoa: Lääkitys tai lopetus. Vaikka olen ollut lääkitystä vastaan, kun kilpirauhasenkin kanssa on ongelmia, halusin silti varmistaa, että aloittaako vai ei. Mutta lääkitys ei paranna, eikä myöskään pysäytä tai hidasta sydämen vajaatoiminnan etenemistä, se vain lievittää oireita. Koska Naomin sydän on huonontunut sellaista vauhtia, loppu tulisi melko varmasti puolen vuoden sisään lääkitykselläkin. Lääkäri sanoi, että hän suosittelee lopettamaan sydänpotilaat mieluummin liian aikaisin, kuin liian myöhään. Koirasta on vaikea nähdä mikä on oireilujen todellinen määrä ja mitä kipuja ja tuskaa on. Läppävialliset koirat eivät sydämen romahtaessa kuole sydänkohtaukseen vaan keuhkot alkavat täyttyä nesteestä ja koira tukehtuu, tämä voi tapahtua tunneissa.
Sivukuvissa Naomin sydän oli suht ok näköinen, hieman laajentunut, mutta vatsan suunnasta otetut paljastivat sydämen muuttuneen pallomaisemmaksi, mikä on huono. Keuhkoissa näkyi nestettä. Toki tämä oli tiedossa, että näin tässä käy. Naomillahan on ollut koko ajan kilpparilääkitys hieman yläkanttiin. Naomi voi paremmin, kun lääkitys oli liikatoiminnan puolella, mutta tämä sitten tietenkin nopeutti sydän ongelmia, mutta tärkein oli, että Naomin oli hyvä olla, niin kauan kuin on.

Naomille on varattu maanantai illaksi aika viimeiselle matkalle… Siihen asti neiti saa elää prinsessa elämää ylimääräisin ruoka-annoksin… Minulla on jo nyt ikävä…

DSC_3304-001

DSC_3366