Messari

Posted on

Uni aloitti aikuisten luokissa hienosti, tulos molemmissa näyttelyissä oli sama. Uni sai laatuarvostelussa arvosanan Erinomainen (ERI) ja sijoittui junioriluokassa toiseksi. Molemmat juniorivoittaja tittelit vei tavattoman kaunis, norjasta kilpailemaan tullut musta narttu. Paras narttu kehissäkin käytiin pyörähtämässä, mutta kehissä oli niin kovia täysturkkisia narttuja monta, että emme sijoittuneet. Muutenkin totesimme, että narttuja on paljon ja laatu oli todella hyvää.

Lauantaina tytöt kyllä pelleilivät kehässä, niiden mielestä niille oli tarjottu kiva leikkihetki. Sunnuntaina juoksutin ja kävelytin Unia tarkoituksella ja juoksu meni sillä jo paljon paremmin, muutamilla laukka-askelilla tietenkin. No nyt onkin sitten kuukauden tauko, seuraavan kerran olemme näyttelyssä tammikuun loppupuolella Turussa. Unille osuu nyt kaikki nämä näyttelyt mitä on, niin isoja, joissa on paljon hyviä koiria. Eka nämä messarit, sitten turku, tampere ja villakoirien erikoisnäyttely.

Yökylässä meillä oli Laura Missin kanssa ja Lauran äiti Tuula Elmo pojan kanssa (ruskeita keskikokoisia). Pääosin koiran pidettiin erillään, sillä Pupulla oli juoksu. Mutta ei se Elmoa haitannut, poika ei ulissut Pupun perään, eikä nostanut jalkaakaan sisällä. Mutta Ilo särki Elmo pojan sydämen, Elmo piiritti Iloa aina tilaisuuden tullen. Turha reissu ei heilläkään ollut, Elmo pokkasi sunnuntaina Pohjoismaiden Juniorivoittaja tittelin!

Lauantain voittajassa tuomarina oli Iran Naarits, Viro.

Nice size and proportions. Nice feminine head but would like a  bit more underjaw. Good front angulation but a bit too narrow and toed out. Good chest and ribcage for age. Very nice hind angulatio. Sound movement for age.

Hyvä koko ja mittasuhteet. Sievä feminiini pää mutta toivoisin vähän lisää alaleukaa. Hyvät etukulmaukset mutta vähän liian kapea ja  varpaat ulospäin. Hyvä rinta ja rintakehä ikäisekseen. Erittäin miellyttävät takakulmaukset. Tasapainoiset liikkeet ikäisekseen.

ERI, JUK-2

Sunnuntaina Pohjoismaiden voittajassa oli tuomarina Francesco Cochetti, Italia:

Correct bite. Good head and expression. Could have stronger under jaw. Good neck. Bit soft topline. Good tail set. Sufficient rear angulation. Bit long in loin. Good coat. Moves quite well.

Oikea purenta. Hyvä pää ja ilme.Voisi olla parempi alaleuka. Hyvä niska. Vähän pehmeä ylälinja. Hyvä hännänkiinnitys. Riittävät takakulmaukset. Hieman pitkä lantio. Hyvä turkki. Liikkuus angen hyvin.

ERI, JUK-2

KUVIA LAUANTAILTA TÄSSÄ LINKISSÄ

KUVIA SUNNUNTAILTA TÄSSÄ LINKISSÄ

dsc_6748.JPG
Siskot peräkanaa, ekana Kukka, sitten Luna ja viimeisenä Uni.

dsc_6754.JPG
Ja tytöt bailaa kehässä, ei tietokaan kaunista menosta.

dsc_6793.JPG
Uni lauantaina.

dsc_7113.JPG
Kaunis norjalainen molempien päivien voittaja, Dajmens Secret Code

dsc_7136.JPG
Uni sunnuntaina.

***

dsc_6684.JPG
Sitten vielä Puppa perjantailta. Kutsun neitiä nyt silakaksi, sillä se on pieni ja liukas luikku tuossa trimmissä
😀