Mihin tämä kaikki tähtää…

Posted on

Pupun kuoltua on koirille hankittu tavaraa enemmän kuin varmaan ikinä. Mutta mihin tämä kaikki tähtää? No koirille parempaan elämään. Enemmän lenkkeilyä, säässä kuin säässä, miellyttävämmissä olosuhteissa. Enää ei tarvii litimärkänä tarpoa vesisateessa turkkia suojellen tai pakkasella kulkea ilman takkeja, jottei turkit takkuunnu ja mene pilalle. En ole koskaan miettinyt, mitä pakkanen tekee lihaksillekkin, kun ceskyillä on hyvin ajeltu turkki isojen lihaksien kohdalla (reidet, selkä jne) tai sitten Jekulla, jolla on ohut pohjavillaton harso. Tuskin sitä monikaan ajattelee, kun edellisen tähän asiaan liittyvään postaukseen sain viestejä, ettei näillä roduilla juuri lenkkeillä pakkasessa tai kaatosateessa. Oikeastaan aika hmmm no erikoista. Koira kumminkin tarvitsee lenkkinsä oli sää mikä tahansa (tosin sitten on niitä koiria kuten Naomi, jotka ei todella nauttineet kaatosadelenkkeilystä, oli vaatetus mikä vaan 😀 ). Mutta aikanaan sitä tottui sekarotuisten Oskun ja Tessun kanssa lenkkeilemään säässä kuin säässä ja pojat pärjäsi ilman mitään takkejakin. Ei paljoa pakkaset haitanneet tai vesisateet, koska kaksinkertainen turkki piti sään loitolla. Koko päivän vaellus märässä metsässä onnistui helposti, ei tarvinnut pakata mitään lisävaatetusta. (ehkä mulla joku päivä on taas tälläinen koira, vaikka karvanlähtö… ehkä, onneksi on 10 vuotta aikaa miettiä ja tutustua 😀 )

Nyt on kaikille hommattu valjaita, vaatteilla ja ilman sopivia. Ja kaikille on hommattu myös vaatteita, jotta pärjää. Ihan sama takuttaako, sit availlaan niitä takkuja suihkeilla ja saksin. Otan kokonaisuuksista kuvia, kunhan kaikki saapuvat postissa. Yhdet valjaat jouduin palauttamaan, ne Faunattaren edulliset valjaat, ne oli ihan kissanvaljas kokoa,hirmuisen kapeaa nauhaa, ei millään muotoa mukavat ja tukevat. Hurtankin valjaissa oli se ongelma, että Sisu oli taas kokojen välistä. Koko 45 oli liian pieni ja koko 55 oli vähän liian reilu. No Hurtalla ei ole kuulemma olemassakaan kokoa 50, joten oli otettava se vähän reilua kokoa. Hupilla koko 60. Näitä nyt käytetään sitten ilman vaatteita lenkkeillessä ja säädettäviä sitten kun lenkkeillään vaatteiden kanssa. Näihinkin laitoin tuon nailonpaikan estämään takkuamista.

Yksi mielenkiintoinen uutuus on ollut. TopCanis TUPLA, kahden koiran hihna, jossa jakaja ei ole lyhyt, kuten ennen, vaan pitkät hihnat ja vain käsilenkki on yhteinen. Valitettavasti nämä hihnat on tuota nauhaa, kun olen enempi nahkahihnaihmisiä. No kaivoin Oskun vanhan lyhyenlyhyen hihnan, jossa on vain lukko ja käsilenkki. Molempien partanaamojen nahkahihnoissa on lenkit, johon lukon saa, joten ensi lenkillä pääsee kokeilemaan toimiiko tämä hihnasysteemi oikeasti.

DSC_3484

Sisun ja Hupin uudet Hurtta valjaat

DSC_3476

Molempiin valjaisiin laitoin taas itseliimautuvaa nailonpaikkaa, ettei pitkät vatsakarvat takutu neopreenista.

DSC_3477

Tälläistä saa melkein joka kaupasta.

DSC_3491

Kokeilin Sisulle Naomin sadehaalaria ja se oli yllättävän sopiva. Tää on hyvä sittenkin lunta tulee ja on paakkukeli.

DSC_3489

Kokeiluhihna partanaamoille, eli pelkkä käsilenkki leikarilukolla kiinni molempiin hihnoihin, kuten TopCanis hihnoissa on…