Pojat on muuttuneet

Posted on

Jotenkin on koirat muuttuneet Pupun lähdettyä. Niistä on tullut paljon läheisempiä ja isompia persoonia. Ne haluavat enempi leikkiä ja hellyyttä ja monesti ne makaa jaloissa, mitä ei ennen tapahtunut. Riidatkin on poikien välillä nyt mennyttä aikaa, luut saa olla lattialla ja niitä vaihdellaan vuorotellen. Lattialla tosin on nyt 3 naudanjalkaa ja 3 Rauh hirviluuta (40cm pitkiä). Nyt ei enää lelujakaan tuhota entiseen malliin, kun on kivempaa pureskeltavaa.

Itse mietin, johtuuko tämä siitä, että koiria on enää 3, niitä ehtii ehkä katsella ja rapsutella erilailla. Vai onko kyse siitä, että neljän kanssa piti enempi pitää yllä laumajärjestystä, jotta sopu säilyi ja jotta lauma ei ottanut valtaa itselleen. Piti olla ikäänkuin koko ajan hereillä, neljän lauma kun helposti lähte käsistä ja alkaa toimimaan koiralaumana ilman ihmisen ohjausta. Joka tapauksessa tuntuu, ettei neljän laumaan ole enää paluuta, tää kolmen lauma tuntuu nyt hyvältä, kaksi olisi ehkä se ideaalein, jos miettii koirien huomioimista ym.

Pupun vaikutus oli iso myös pihaleikeissä, jotenkin se onnistui aina säätämään muiden seassa, ettei Jekkua huvittanut juosta, kun aina oli Pupu niskassa. Nyt sitten voi heitellä kaikille omia leluja ja kaikki tykkää.