Miten päivä sujui…

Posted on

Päivällä mietin, että hurjaa, että pentu on ollut vajaan vuorokauden ja tuntuu siltä kuin se olisi ollut viikon. Pentu on ollut tosi reipas ja käyttää jo koko alakertaa liikkumiseen. Pihallakaan sitä ei pelota mikään ja siellä se pomppi muun lauman mukana, vaikka oli märkää ja välillä satoi. Unille pentu tunki aikuisten kanssa samaan sänkyyn, Naomi ja Pupu antoivat sen nousta sängyn reunaan. Jekku murisee vielä, jos pentu tulee lähelle, mutta ei huomannut, kun kerran pentu kapusi sitä vasten nukkumaan. Tuli Jekulle kyllä kiire, kun huomasi asian. No parempi se on, että pitää pennun kurissa ja nuhteessa alusta asti, niin on molemmille selvää kumpi määrää. Ja eiköhän se siitä lämpene leikkimäänkin pikku hiljaa.

Illalla pentu kävi lyhyellä autoajelulla boxissa, pienen protestoinnin jälkeen tyytyi oloonsa. Kun tultiin, lähdin viemään aikuisia koiria korttelikierrokselle ja otin pikku miehen mukaan. Ekan kerran pannassa ja hihnassa ja silti meni kuin olisi jo pidempään harjoitellut. Hihnaa oli pakko pitää, ettei huku pimeässä ja kun noita autojakin tuossa menee. Hirmuista vauhtia pentu viipotti aikuisten vierellä ja seassa, mutta tietenkin muutaman jarrutuksenkin teki, pääasiassa kumminkin suunta oli vauhdilla eteenpäin. Pientä jänisloikkaa katsoessa (pentu juoksee kuin pieni jänis), tuli vaan mieleen, että meidän laumaa se selkeästi on, vauhtia riittää jo 8 viikkoisena.

Pentu on ahne ja ruoka maistuu. Illalla kun on kaikkien ruoka-aika, joutuu pitämään pennusta kiinni, ettei se pölli muiden ruokia ennenkuin ne ehtivät kupeilleen. Jekun ja Pupun kupille ei ole asiaa, mutta Naomi aina luovuttaisi ruokansa, jos joku tulee ottamaan. Mietinkin missä vaiheessa voisi alkaa opettamaan esim. juuri kupin odotusta. Jos tämä olisi meidän ainut koira, olisi äkkiä lellitty pilalle, koska sillä on liian söpö partanaama ja viaton ilme. Selasin Pupun pentuaikaan blogia ja Pupu ei ollut meillä ollut kymmentäkään päivää, kun se osasi jo vaikka ja mitä 😀

Pennut on nyt myös rekisteröity ja Hupi löytyy TÄÄLTÄ.

dsc_0223.jpg
Naomi antoi pennun tulla ihan viekkuun nukkumaan.

dsc_0229.jpg
Pentu hipsi Jekun kylkeen, kun Jekku ei huomannut. Jekulle tuli kiire poistua, kun tajusi tilanteen 😀

dsc_8576.JPG
Pieni tutkimusmatkailija matkalla koirien huoneena toimivaan takkahuoneeseen (koirat viettää siellä yöt ja yksinolo hetket).

dsc_8589.JPG

dsc_8572.JPG
Mitään en ole ikinä tehnyt…

dsc_8601.JPG
Ooksä mun kaveri?

dsc_8614.JPG
Näin meillä syödään, kupeilla ei ole vakipaikkoja, kunhan viskottu jotenkin lattialle.

dsc_8623.JPG
Jekun vanha pentupanta jo kaulassa harjoituksen vuoksi.