Miten saa hankaluuksia?

Posted on

No laittamalla kolmelle koiralle päähän tavalliset pannat ja kiinnittää jokaiseen5m flexin. Sitten lähtee tuonne pimeeseen lenkille… On tosi kiva yrittää onnettomassa katuvalaistuksessa (täällä maalla harvakseltaan himmeä valo), selvittää mikä on kenenkin hihna ja mistä se menee. Odotin että ois vielä tullut joku koira vastaan, kun tytöt oli pahimmassa solmussa, mutta onneksi toiveeni ei toteutunut. Millä siitä selvittiin? Päästämällä Naomi irti 😀 . Naomi ei jotenkin ymmärrä flexiä tai sitten se esittää vaan. Se ei jotenkin osaa tai halua osata vetää flexiä pitkäksi vaan nököttää ihan vieressä. Pitää sitä jossain metsäreissulla opettaa vetämään hihnaa pitkäksi, mutta kun ei se vedä normistikkaan, niin miksi flexissäkäään.

Musta tuntuu, että meen kohta Naon ja Pupun kasvattajalle pariksi viikoksi oppiin miten tämmösiä koiria tehdään. Olin päivällä postilaatikolla, pikkutytöt irti ja Pupu flexissä. Jäin siihen laatikolle setvimään postia, kun silmäkulmasta havaitsin Naon terästäytyneen ilmeen. Vilkaisin ja huomasin kääpiösnautserin tulevan tietä pitkin. Kutsuin Naoa ja Iloa, joka ei ollut huomannut koiraa ja lähdin ovea kohti. Molemmat lähti seuraamaan ja sain ne sisälle ilman ongelmia kun snautseri meni meidän pihatien ohi. Pupu piti harvaa haukkuaan sille. Olen vaan tottunut vuosien saatossa kun koirani havaitsevat toisen koiran, alkaa mieletön haukkuremakka ja irti olevat koirat sinkoaa toista koiraa kohti jääden metrin päähän haukkumaan. Siinä sitten kiva huudella ja hakea koiria takaisin, etenkin kolmea… Hetken pelkäsin Naoa kutsuessa, että kuinka tässä käy, kun tämmösiä tilannetta ei vielä ole ollut. No koira tuli mukaani, kuin koko vierasta koiraa ei olisi ollutkaan. Pupu ja Ilo toimisivat varmasti kuin entiset koirani, mutta Ilo ei nyt ehtinyt havaitsemaan koiraa. Pupulla on nyt raivostuttava tapa haukkua kaikkea. Lenkillä toisia koiria ja äsken marsuhäkkiä hakenutta pariskuntaa (portin takaa). Eikä sitä meinaa saada hiljaiseksi kun haukku jatkuu ja jatkuu… Lenkillä olen ollut nyt aika tiukkana, ettei ala provosoimaan muita.

Naomi on kyllä täysin hurmannut minut, iltaisin, niinkuin nyt, se makaa puoliksi päälläni nojatuolissa kun istun koneella. Muut makaa pitkin lattioita ja koiransänkyjä, kun ovat alempiarvoisia koiralaumassa. Se on semmoisen luonteinen koira kun olen aina haaveillut, rauhallinen, kiltti ja tottelevainen. Miten elämä olisi helppoa, jos kaikki koirat olisi tälläisiä 😀 . Mutta huomaa, että joku muu on tehnyt pohjatyön sen kanssa, mun oma ADHD luonne tarttuu myös koiriini…Onhan Naokin jo vilkastunut entisestä.

imgp7518.JPG