Ovikello Pupu ja nimiä

Posted on

Nyt se on keksinyt sen, eli ovikellona toimimisen. kumea ison koiran haukku tulee, kun joku kulkee oven ohi tai tulee ovesta sisään tai soittaa ovikelloa. Niin ja välillä ei tarvita mitään. Kylhän ne ennenkin jotain tämmösiä pikkuhaukkuja teki, mutta nyt Pupun ääneen on tullut entisestään voimaa.

Sisääntuloa tänään myös harjoiteltiin. Pupuhan sählää kun tullaan sisään, mutta rauhoittuu kun ei huomata. Lapsetkin pääsevät kaatumatta ovesta. Tänään tulivat vanhempani ja kehoitin heitäkin olla huomaamatta Pupua. Pupu ei niinkään hypi päälle vaan kieppuu kahta sataa ympärillä. Mutta millä kouluttaa isä, ettei komenna tai hyvittele sinkoilevaa koiraa? 😀 Pupu nimittäin kieppui hetken, mutta rauhoittui sitten hyvin, kun kukaan ei komennellut, pitänyt kiinni tai muuten huomannut sitä. Ennen jos piti kiinni, tuntui, että koira sinkosi entistä kovemmin jojona heti kun irti pääsi. Pitäisi palkata ihmisiä tulemaan ovesta sisälle harjoitukseksi, riittäisköhän kahvien tarjoaminen ? 😉 Meillä kun käy hyvin harvoin ketään.

Mietin myös miten montaa nimeä koiran pitää osata, että tarkoitetaan sitä. Kutsumanimiä kuin meilläkin on isoliuta ja kaikki toimii yhtä hyvin… Enkä edes muista puoliakaan.

Pupu: Puppis, Pupsa, Hupsis, Hupsispupsis, Huppis, Pup, Puppelsson, Papu (isäni käyttämä)
Ilo: Ilppa, Iippa, Ilppis, Ilomi, Ii-ii, nakkimakkara
Naomi: Nao, Naoppis, Napsukka, Natsukka, Natsku (äitini käyttämä)
Yhdistelmänä on hauska käyttää Ilo-Nao, Ilomi-Naomi
Niin ja sitten se aina niin tehokas Perkele ja Nyt pr… Mistä tulee mieleen, että kesällä Pupu riehui mökissä ja äitini yritti muistaakseni komentaa, niin Simo 3v. huikkasi Mummille ohjeen mökin ovesta: Sano, sille Peekele… Jep jep, niin se poikakin tietää mikä on viimeinen sana tottelemattomalle koiralle. No eipä tuota nykyään ole ihmeesti tarvinnut, sen verran kilttiä porukkaa tää on.