Olipas tuomari :D ja koirankorjausta

Posted on

Lohjan pentu show takana ja ei voi kuin ihmetellä tuomaria. Tuomarilla ei ollut oikeuksia harjakoirille, mutta pentunäyttelyissä voi pentuja arvostella kuka vaan. Noh kun tuomarille sitten pläjäytetään 19 harjakoiraa nenän eteen, niin tietämys ei ole aina suurta. Jekulle hän toivoi pidempää kuonoa ja parempia kulmauksia. Hauskaa sikäli, että Jekulla on pisimpiä kuonoja mitä teidän ja kulmauksetkaan ei ole huonot 😀 Kehässä Jekku kulki upeasti metrin edellä ja meinattiin törmätä edellä menevään. Seisomiset sujui ok, mutta pöydällä oloa pitää vielä hioa.

Tuomari: Kati Kilpeläinen

Sopivan kokoinen, jolla hyvät mittasuhteet. Sopiva Luusto, hyvä kallo. Kuono voisi olla pidempi. Lyhyt kaula. Etuasentoinen lapa, riittävä eturinta & runko. Laskeva selkälinja. Voisi olla paremmin kulmautunut. Liikkeiden tulee vielä vakiintua. Kaunis karva, rauhallinen luonne.

PEK-4

LISÄÄ KUVIA TÄÄLLÄ

Eilen kävi hyvä ystäväni meillä yökylässä. Hän on nykyään kouluttautunut ongelmakoirakouluttajaksi. Vihjailin etukäteen, että Pupu riekkuu ja hyppii eikä jätä tulijaa rauhaan koko aikana ja Jekku poika haukkuu. Nopealla analyysillä, Pupu ei ole kuulemma mahdoton, sille ei ole vain opetettu käytöstapoja ja sen pitäisi saada enemmän liikuntaa vauhdin purkuun. Jekku oli sitten vähän haasteellisempi, se nimittäin kuvittelee olevansa iso rottweiler uros, jonka tehtävänä on suojella emäntää 😀 .  Nyt Jekulle tehdään pienillä eleillä selväksi, että emäntä kyllä osaa ihan itse pitää itsestään huolen. Vaikeinta tässä on ehkä mulle, olla pari päivää huomaamatta Jekun haukkua, en saa komentaa enkä reagoida 😀

dsc_6121.JPG
Ja tämä olisi tuomarin mukaan kaivannut lisää pituutta 😀

dsc_6137.JPG
Minun pieni rottweiler, on sitä myös kehässä 😀

dsc_6146.JPG

dsc_6166.JPG
Tuomarin arviossa…

dsc_6157.JPG
Kaulaton, kulmaukseton, kuonoton 😀