Ruokaa ja treeniä

Posted on

Meillähän koirat syö kerran päivässä illalla, usein vasta klo 21 aikaan. Joskus aiemmin, joskus myöhemmin, mutta illalla. Tämä aika on osoittautunut todella käteväksi treeniä ajatellen. Kun usein treenit on illalla, on koirat jo silloin tarpeeksi nälkäisiä tehdäkseen ruuan eteen töitä ja ruuasta valtaosan voi käyttää harjoitellessa. Jos Jekku ei ole nälkäinen, ei sitä jaksa kiinnostaa minkäänlainen treenaus, vaan esimerkiksi nartut on paljon kivempia silloin.

Kotosalla treenataan usein myös iltaisin, työ kun haittaa harrastuksia. Sillonkin jaan koirien kuivanappulat valmiiksi kuppeihin ja käytän niitä treenatessa. Kotosalla myös nappulat ovat tarpeeksi kiinnostavaa koulutusherkkua. Muiden koirien keskellä Hupi käyttää omia nappuloitaan palkkana, mutta Jekku ja Pupu ei viitsisi niin vaivautua nappuloiden takia. Niinpä niiden namina on jotain lihaa kypsennettynä ja pinnalta kuivattuna tai kaupan valmiita tuollaisia lihatikkuja. Namit korvaa ruuan lihaosuuden ja kotona onkin sitten vain nappuloita tarjolla.

Ei ole huono, vaikka koko päivän ruoka tulisi palkkana tehdysä työstä. On monia koiria, jotka saa kaiken ruokansa treenatessa, eivätkä koskaan syö kupista. No meillä sinne kuppiin jää kyllä aina jotain syötävääkin 🙂

Koirat syö edelleen aikalailla 50/50 taktiikalla, eli puolet lihaa ja puolet nappulaa. Tosin välillä voi olla pelkkiä lihapäiviä ja välillä pelkkiä nappulapäiviä tai toista on vähän enempi ja vähempi. Nappulaksi on meille löytynyt nyt Arden Grangen sensitive merikala-peruna. Se tuntuu sopivan jokaiselle, silmät ei vuoda, iho ei kutise. Lihana on ollut viime aikoina possua ja kalkkunaa, mitä nyt aina satun kaupasta tuomaan isomman satsin, niin sitä syödään. Kaikille menee lisänä henkilökohtaiset lisäravinteet, on koirien maitohappobakteeria (Biolatte 4-legs), kalaöljyä (Möller), karpalojauhetta, Biotiinia, D-vitamiinia jnejne.

140106-DSC_3767

Kauhean vähän kuppeja! Hupin, Pupun ja Jekun korkea korvia suojaava kuppi.