Sisu lääkärissä

Posted on

Sisu kävi tänään lääkärissä pissailun takia. Sisun virtsarakko ultrattiin, otettiin pissanäyte neulalla sekä ihan perinteinen pissanäyte. Ultrassa näkyi pikkasen jotain sakka höytyvää, mutta pissanäytteet oli sen osalta puhtaat. Eli ei pitäisi olla mitään sakkaa tai kiteitä pissassa, vaikka sellaista jotain näytti leijuvan ultrakuvassa.

Pissan ph oli 6 ja ominaispaino 1,025 proteiinia ja kreatiniinia. Proteiinin /kreatiniinin suhde otettiin jollain toisella koneella, jonka tulosta vielä odotellaan, kun ekan näytteen perusteella oli syytä tutkia se paremmin. Eli diagnoosi on vielä avoin. Pahimmillaan on joku munuaisjuttu, ”helpoimmillaan” korvien välissä vika. Lekurin mukaan voi johtua ihan vaikka ruokavaliostakin, joillakin koirilla ruuanvaihto on auttanut vaivoihin. Meillä tosin ei ole ollut eroa sillä onko annettu pelkkää raakaruokaa vai nappulaa vai molempia. Mutta joillakin on ollut ihan nappulamerkin vaihtokin se juttu, mikä on auttanut.

Sisu sai nyt ensi ”hoitona” virtsateitä tukevia lisäravinteita. Eli aminohappolisää (L-arginiini) väkevöittämään  ja jotenkin sitomaan(?) virtsaa. Ja virtsateiden toimintaa tukeva ravintolisä Urinaid.

Vaikka Sisu juo paljon, siltä ei saa nyt pitää kuppia poissa, vettä pitää olla tarjolla myös öisin. Nythän on otettu kuppi yöksi pois, ettei pissaisi…

Toivottavasti pissanäytteen tulos tulee vielä tänään, sillä olen itse vähän huolesta sekaisin, ettei vaan oo mitään pahempaa. Jatkohoitona olisi sitten tarkempia verikokeita (perusverikokeet otettiin uudenvuoden päivänä, jolloin oli saanut sen kohtauksen) ja ehkä joku sisätauteihin erikoistunut lääkäri tai neurologi jos päässä olevaa vikaa etsitään.

MUOKS. Illalla tuli tekstiviesti, että proteiini/kreatiniin suhde normaali, ei selitä oireita.