Takkuikää

Posted on

Taitaa pientä takkuikää olla Jekulle tulossa. Viime pesu oli rielun viikon välillä ja pieniä myttyjä löyty sieltä täältä. Nyt ollaankin tarkkana, ettei pääse pesuväli yhtään yli viikkoon ja tarpeen tullen pestään vaikka joka toinen päivä. Harjakoiran tukka kun on pestävä ENNEN kuin tulee sitä takkua ja takkuiässä se on pahimmillaan joka toinen päivä, kuten Ilon kanssa oli. Ilolla tosin oli hyvin pehmoinen turkki, jollainen takkuaa paljon helpommin, kuin Jekkusen tukka.

Semmoiset rapakelit on tällä hetkellä, että lenkiltä tulee hyvin mutaisia koiria, vaikka vain korttelin kiertäisi. Pupulla ei niin kura nouse, jollei juokse, mutta harjakoirien valkeat tassut ei ole valkeaa nähneetkään… Mä lupasin itselleni kun olin Jekkua ottamassa, etten ota koiraa jolla on valkeat tassut, että kura pinttyy ja jolla ei ole vaalea naama, ettei silmien vuoto näy… No Jekulla on molemmat 😀

Viikon kuluttua on messukeskuksen koiranäyttely ja jo nyt jännittää Jekun ekat aikuisluokat. Jos ees sen erinomaisen saisi, niin voisi olla tyytyväinen.