Tökötit niskaan

Posted on

Tytöt sai tänään aamulla PracTic punkki aineet niskaansa. Päädyin laittamaan aamulla, jotta pystyin seuraamaan koiria, jos jotain kummalista olisikin tullut. Pojat oli aamupäivänkoulussa, niin ei ollut vaaraa silittelyistäkään. Mitään kummempaa en huomannut aineista tulevan. Toivottavasti nuo nyt pitää nuo punkit poissa.

Käytiin tänään harjakoira sisäharkoissa ottamassa muutaman koe kierroksen. Tosi hienosti Ilo on oppinut eteen -käskyn. Se lähti heti edelleni painelemaan ja odotti vapaa -käskyä sekä lentäväää nakkia 😀 Liikkeelle lähtiessä annan siis eteen -kehotuksen ja kun Ilo on hetken matkaa kävellyt edelläni, sanon vapaa ja heitän nakin palan Ilon eteen. Toinen vaihtoehto on, että vien nakin Ilon kanssa ja palaan kauemmas nakista. Sitten sanon eteen ja Ilo saa painella nakin luokse edelläni.

Pupu on nyt vajaan viikon syönyt Royal caninin villakoirien muonaa, se ei ole ainakaan vielä aiheuttanut mitään. ALussa sai nutron seassa ja nyt olen antanut pelkistään. Ruoka maistuu todella hyvin ja kakat on pienentyneet. Ruuassa oleva kalaöljykään, ei ole ainakaan vielä vaikuttanut mitenkään.
Ilo söi Natural menuuta, kunnes kävi kömmähdys ja pussi pääsi loppumaan. Eläinkauppa oli jo kiinni ja piti sitten käydä hakemassa Jumbosta jotain. Mainonnan uhrina päädyin ostamaan Royal caninin Chihuahua muonaa, kun sitä mainostettiin, että maistuu nirsommallekkin. Siinä houkutti myös se, että kaksikiloisella riittää 70g päiväannokseksi pussin mukaan. Se on noin desi, eli ei ylivoimaista Ilollekkaan. Yllättävän hyvin se on maistunutkin. Tänään aamulla piti alkaa heti peittää ja tylysti sitten otin kupin pois. Illalla sama ruoka maistui, vaikka oli saanut harjoituksissa nakin paloja.

Tänään selvisi tuolla harjakoira hommassa, että vähempikin shampoo ja hoitoaine riittäisi. Olen pullon ohjeiden mukaan niitä laimennellut ammeeseen, mutta kuulemma pitäisi laittaa paljonpaljon laimeampaa. 2-3rkl riittää lasten ammeelliseen ja Ilon pesulaatikkoon varmaan 2-3 tl. Koira kun pestään usein, niin ei tarvite olla yhtään tujumpaa. Riittää sitten pullotkin pidempään 😀 Kaikkea sitä oppii koko ajan lisää ja ensi viikonloppuna menen puuterihuiskujen turkinhoitopäivään ja varmasti opin paljon lisää…