Treeniä

Posted on

Sisu hyväksyttiin kilpatavoitteisten ryhmään treenaamaan tammikuun alusta, joten aloitettiin pieni preppaus ennen koulutusten alkua. Tähtäimenä olisi nyt toko, kun en rally-tokoon niin innostunut, vaikka nekin kurssit Sisu kävi. Rallytokossa on liikaa kylttejä ja temppuilua mulle (ei koiralle 😀 ), toko on mulle vanha tuttu. Joskin siinäkin säännöt muuttuneet, joten pitää lukasta myös uudet liikkeet läpi. Sisu on todella fiksu ja kun se on todella ahne, on kouluttaminen helppoa. Tosin liika ahneus näkyy videolla, sormia on pakko näykkiä, kun niissä on aiemmin ollut namia. Veikkaan, että tuo jää pois, kunhan treenataan lisää ja tietää mistä se nami tulee.

Videolla tarkoitus oli vain treenata sivulle tuloa, lähinnä sitä, että oppii tulemaan suunnilleen oikeaan paikkaan. Alussa käytin vahingossa vanhaa sivu-käskyä. Olen vaihtanut sen sivulle-käskyksi, koska sana sivu on liian lähellä sanaa Sisu. Etenkin kun käännytään, näkyy tuo sormien näykkiminen. Lopussa haen namittamalla lähempää istumista. Ja sitä haetaan koko ajan palkkaamalla koira sen vasemmalta sivulta, ettei ala istuminen kääntymään väärään suuntaan alun alkaenkaan. Yritän koko ajan vähentää avuja, nyt ei ole enää namia kädessä, mutta pientä ohjailua on vielä kädellä ja vartalolla.

Videolla ei näy, mutta lopuksi harjoteltiin parin sekunnin paikalla oloa istuen ja maaten, kun tuo Sisun odottamisen jaksaminen ei ole sitä parasta mahdollista 😀