Turkinhoitoa ja täystuhoa

Posted on

Olen viime päivät kasannut kotisivuille uutta turkinhoitosivua ja päivittänyt vanhaa. Olen koonnut sivulle niitä tärkeimpiä asioita turkinhoidosta, sekä sieltä löytyy myös Jekun Turkkitaikan kanssa tehdyt turkkiaine testailut. Sain siis kotiini rivistön pieniä näytepulloja ja siitä pesu kerrallaan kokeilin Jekkuun aineita 😀 Muutkin koirat saivat osansa näistä testeistä. Tulokset oli kyllä hämmästyttäviä. Pelkällä shampoon vaihdolla pystyi muuttamaan aikalailla turkkia superpörröisestä kauniisti laskeutuvaan. Puhumattakaan Hupiin tulleista väri eroista, väriä korostavalla musta väri korostui ja valkoisen koiran shampoolla harmaa tuli esiin.

UUSI SIVU LÖYTYY TÄÄLTÄ

Ompelin Hupille myös muutaman uuden takin. Toisesta tuli kyllä hieno. Se oli vanhasta toppatakistani tehty. En tehnyt takkeihin vatsaosaa, jotta takkuntuminen olisi mahdollisimman vähäistä.

Hupista on hampaiden vaihtumisen aikana löytynyt pieni täystuho. Onneksi kohdentaa tuhonsa omiin leluihin. Röhkivältä latex possulta irrotettiin yksitellen korvat ja etujalat, sen jälkeen possu meni turvallisuus syistä roskikseen. Eilen löytyi kahtia revitty Skinneez haisunäätä, sellainen litteä auton alle jääneen näköinen… Muistan kyllä että kasvattaja varoitti jostain tälläisestä 😀

Hupista on tullut myös niin iso ja tottelevaisempi, että se sai myös häädön keittiöstä ruokailujen aikana. En ole vielä jaksanut sitä ajaa pois, kun ei osannut vielä siihen tarvittavia käskyjä ja keskittymiskykykin pennulla ei riitä niin pitkäksi aikaa. No nyt päätin aloittaa ja muutaman kerran koira yritti tulla keittiöön aamupalan aikana, mutta uskoi sanallista käskyä. Meni aivan yllättävän helpolla, ilmeisesti katsoi mallia aikuistakin koirista. Keittiöön saa tulla, kunhan kaikki ovat nousseet pöydästä ja tässäkin Hupi otti mallia harjakoirista,  jotka jo osaa säännöt.

Hupi voidaan myös julistaa sisäsiistiksi, papereita ei ole enää missään. Toki satunnaisia vahinkoja vielä voi sattua, mutta ne nyt on ihan omistajan vikaa. Yötkin menee jo täysin pissimättä. Kyllä nää pojat on olleet aikaisia, Jekku vajaa 4kk ja Hupi 4½kk, kun aikanaan tytöt oppi välillä 6kk-ei ikinä…

Tätä on pika pissalla käynti suojasäällä…

Hupin uusi hieno takki

Tälläinen takki on, ei vatsaosaa takuttamassa.

Hupi harjoittelee tärkeää koirataitoa, keittiöön ei ole asiaa, kun siellä syödään. Näkymätöntä rajaa ei saa ylittää.