Upea päivä (Villakoirien erikoisnäyttely)

Posted on

Lähdin hakemaan Villakoirien erikoisnäyttelyyn sitä H:ta (hyvä) ja mitäs saatiinkaan! Näyttely oli Kaapelitehtaalla, joten se oli tuttu paikka Unille lukuisista pentunäyttelyistä. Kehässä meno oli sitten sen mukaista. Koira paahtoi hihna pitkällä kahtasataa, kuvista päätellen, mun olisi vaan pitänyt antaa sille vielä enemmän hihnaa. Seisomisetkin onnistui, mitä nyt yksilöarvostelun aikana hallissa ulvoi joku koira ja Uni yritti kääntyä koko ajan katsomaan mikä siellä on hätänä. Tiukasti pidellen sain koiran pysymään. Hampaiden katsomista on treenattava, koira edelleen yrittää veivata siinä, ettei tuomari saisi niitä kunnolla katsottua. Tuomarilta tuli tulos erinomainen (ERI) ja Uni voitti ikäluokkansa (junioriluokka) nartut. Paras narttu kisassa oli kaikkien ikäluokkien parhaat ja kun tuomari karsi neljä sijoittujaa, oli kehässä enää Uni ja 3 valioluokan koiraa… Lopulta Uni sijoittui kolmanneksi, ohi yhden valion ja koska muut oli jo valioita, niin serti tuli Unille!

Arvostelu meni näin:

Tuomarina: Ann-Charlotte Hillberger, Ruotsi

Härlig svart juniortik av utmärkt typ. Goda proportioner och bra könspägel. Bra huvud och uttryct. Bra hals, rygg och svans. Bra bröstkorg. Välvinklad fram och bak. Rör sig med god stil och resning. Bra päls. Härlig pudel attityd.

Ihanan musta juniorinarttu, erinomaista tyyppiä. Hyvät mittasuhteet ja hyvä sukupuolileima. Hyvä pää ja ilme. Hyvä kaula, selkä ja häntä. Hyvä rintakehä. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Liikkuu hyvällä tyylillä ja ryhdillä . Hyvä karva. Ihana villakoira asenne.

ERI1, PN-3, sert

Ilppa oli mukana, koska minulta oli pyydetty sitä juniorhandleri lainaan. Juniorhandlerissa nuoret kilpailevat koiran esitystaidoista. Ilolla ja Miitalla synkkasi heti hyvin yhteen, kun oli herkkuja tarjolla 😀 . Kehää en uskaltanut mennä katsomaan, ettei Ilo häiriintyisi minusta, mutta siellä oli mennyt loistavasti. 10 juniorhandlerin joukosta, Ilo ja Miitta tulivat kolmansiksi!

LISÄÄ KUVIA ON TÄSSÄ LINKISSÄ

dsc_0664.JPG
Uni hienona, joskin mun leikkaamana, eli jälki ei ihan tasaista.

dsc_0717.JPG
Vauhtia riitti niin, että meinattiin epähuomiossa jyrätä edessä menevät…

dsc_0762.JPG
Unin palkinnot. Noita puudelipatsaita saa vain erikoisnäyttelyistä sertin saaneet.

dsc_0817.JPG
Miitta ja Ilo. Ilo selkeästi katsoo missä nakit menee 😀

dsc_0831.JPG
Upea kolmas tila!

dsc_0848.JPG