Uusilla vaatteilla pakkaseen

Posted on

Sisu ja Hupi sai uudet takit pakkaskeleille. Olin aiemmin hankkinut Hurtan takit, mutta ne eivät sopineet noiden turkeille lainkaan, takuttivat hirveästi. Löysin sitten Peten Koiratarvikkeesta takkeja, joissa oli liukas sisäpinta ja kun niitä vielä myytiin ihan livenä tuossa XXL-kaupassa, niin pitihän käydä katsomassa. Ja mukaanhan ne lähti. Pieniä muokkauksia tein kaula-aukkoon kotona, kun tykkään ottaa vähän pidemmät takit, kouin koira, että peittää kunnolla, niin kaula-aukko jäi vähän isoksi. No pari pistoa ja oli sopivat.
Tänään oli sitten tuota pakkastakin reippaasti, niin käyttöönkin pääsivät heti. Ja töppöset pääsi käyttöön. Ainut vaan, että niitä on vain yhdelle koiralle, niin puin molemmille ceskeille ne takajalkoihin, jotka palelevat enemmän. Aluksi ekalla 5 metrillä ne sinkoili, mutta sitten tajusin kiristää ne tarpeeksi kireälle. Koirat vaikuttivat niin tyytyväisiltä, eikä yhtään kiljunaa kuultu, että pakko se on ostaa Sisulle omat töppöset.

Pupu pärjää pakkasessa, joten sillä päällä vain Pomppa-takki.
Jekulla on päällä Hupille ompelemani takki, joka on tehty vanhasta toppatakistani ja siinä on liukas sisävuori, eikä vatsaosaa ollenkaan (jottei takuta). Normaalisti en Jekkua pukisi tälläseen säähän, mutta pakkaset tuli niin äkkiä, että pelkäsin sen palelevan.
Sisulla ja Hupilla on uudet Jackson takit päällä ja töppöset jaloissaan.

DSC_0675