Uusivuosi ja uudet kujeet

Posted on

Uusivuosi meni koirilta hyvin, Unikaan ei pelännyt paukkuja. No toisaalta se ei kyllä niitä paljon nähnytkään. Normaaliin tapaan vein koirat viimeisen kerran pihalla klo 17, jonka jälkeen alkoi sisäelo. Sisällä musiikki oli päällä ja verhot kiinni ja edessä. Kukaan koirista ei reagoinut mitenkään ulkoa kuuluviin pamahduksiin. Klo 21 aikaan käytiin pikapissalla etuovella. Vaikka joskus ärsyttääkin, olen tyytyväinen, että kaikki koirat on opetettu pissaamaan käskystä etuovelle välittömästi käskyn saatuaan. Tämä helpottaa näyttelyihin lähtöä, sillä etupuolella on sorapohja, mutta myös nyt uutena vuotena, kun ei pysty lähtemään pidemmälle. Klo 1 jälkeen tytöt sitten pääsivät vähäksi aikaa pihalle ja eipä kuulunut kuin muutamia kaukaisia paukkuja.

Unille kokeilin nyt nyyttejä päähän ja yllättävän hyvin nuo on pysyneet. Aikanaan olen nyytittänyt pitkäturkkisia marsujani, joten pikkasen oli taito ruostunut, mutta tuli  noista kohtuulliset. Noissa nyyteissä kumilenksut ei osu turkkiin, joten turkki ei katkeile kuminauhojen alta. Mietin näyttääkö Uni hullulta, mutta ainahan se näyttää, vaikka ois kumilenkeillä laitetut sarvipäätkin. Nyytitys on hyvin tavallista yorkshirenterriereillä ja maltankoirilla (NYYTITETTY MALTANKOIRA ja  YORKKIEN NYYTITYSOHJE).

dsc_7991.JPG
Uni ja Unin nyytit. Nyt myös paketoin korvat kahteen osaan, kun yläosassa on paljon lyhyempiä karvoja, jotka ei koskaan yllä nippuun.

dsc_8022.JPG
Ilpan korvakarvat kasvavat hitaasti mutta varmasti ja saavatkin kasvaa takaisin.

dsc_7987.JPG
Naomin korvakarvat kasvaa myös ja nekin saa kasvaa takaisin, vaikkakin sen verran varmaan kevennän sisäpuolelta, että tarvittaessa voi nostella korvia. Näyttelyssähän korvat on päätä myöten, joten muuten saavat olla pitkät ja näyttää luppakorvilta.

dsc_8015.JPG