Aktivointia

Posted on

Pojat on olleet sairaina, joten olen voinut keksiä koirille tekemistä päivisinkin. Tänään laitoin isovilloille osan aamuruuasta aktivointipalloon ja harjakoirille koko aamuruuan. Koirat pääsivät vuorotellen pallon kimppuun pyörittelemään. Isoilla villakoirilla oli homma heti hallussa ja Uni tyhjensi pallon ennätys nopeasti. Se teki tämänkin asian sata lasissa ja paiskoi palloa pitkin eteistä. Pupu oli jo tuon pallon kanssa konkari, joten pallo ei paljoa tuskaa tuottanut, vaikka toinen reikä oli peitetty teipillä. Kaupassa näin semmoisia hienompia uusia palloja, joissa on sisällä kielekkeitä, ettei nappulat suoraan tipu reiästä.

Sitten olikin Naomin vuoro ja Naomi ei ollut varmaan koskaan nähnyt kyseistä palloa. Naomi nuuskutti ympäristöä ja havaitsi namien olevan pallon sisällä. Naomi otti molemmin tassuin otteen pallosta ja mietti miten namit tulisi ulos. Yrityksen ja erehdyksen kautta koira älysi läpsiä palloa liikkeelle. Hitaasti ja varmasti, ehkä jopa varovasti Naomikin sai tyhjennettyä pallon.

Ilolle pallo oli myös melko tuntematon, en muista olenko sille koskaan ruokaa palloon laittanut.Ilo tutkaili pallon sisään katsoen ja nenällä ja mietti selvästi, että miten ja miksi ruuat on tonne laitettu. Lopulta Ilokin keksi, että kierittämällä palloa, nappulat pikku hiljaa tulevat ulos.

Tuskasinta tuntui olevan aina niillä, jotka ei olleet pyörittely vuorossa. Unikin ehti monia monituisia kertoja kokeilemaan aukeaisiko portti, nyt kumminkin jos sitä tassulla remputtaa. Kaikkia ei voi pitää samassa, sillä Pupu omii kaikki aktivointi lelut itselleen, oli niitä vaikka kuinka monta lattialla. Nytkin jos pallo tuli portin viereen, Pupu piti rähinän, että pallo on hänen, vaikka hän on portin väärällä puolella…

dsc_6215.JPG
Molemmin tassuin kiinni palloon…

dsc_6217.JPG
Varovasti kokeillen idea löytyi (ja kuten kuvasta näkyy, Naomilla on pesupäivä huomenna, näillä kurakeleillä ei koirat pysy kuin hetken siisteinä).

dsc_6232.JPG
Ilo kurkkii avoimesta reiästä sisään, huhuu onko täällä ketään?

dsc_6231.JPG
Jos kokeilis näin…

dsc_6235.JPG

dsc_6219.JPG
Kaks ahnepossua päivystää portin takana keittiössä, kun Naomi on pallon kimpussa.


One thought on “Aktivointia

  1. On meillä ollut ihan samanlainen namipallo, jonka kanssa Naomi on puuhastellut. Oli jo varmaan unohtunut miten sieltä namit tulee ulos.

Comments are closed.