Hurjaa leikkiä ja kotiläksyjä

Posted on

Jekun ja Hupin leikit näyttää hurjalta ja kuullostaa hurjalta, mutta silti ne on pelkkää leikkiä ilman mitään oikeaa tappelua tai riitaa. Jekusta lähtee tosi paha ääni (samanlainen muuten lähtee Naomistakin) ja koko ajan pitää kaveria läiskiä tassuilla. Videolta näkyy Hupin hieman hitaampi ajatuksen juoksukin 😀

Jekku ja Hupi harjoittelivat pihalla agilityn alkeita. Hädin tuskin maasta ylhäällä olevien suksisauvojen yli eteen lähetystä. Jekulle tuo oli vähän niinkuin kotiläksyä, Hupille ihan uutta. Koska palkkana oli ruokaa, niin Hupilla onnistui hyvin. Lisäksi koirat teki putken kanssa omatoimi treenejä leikin keskellä.  


3 thoughts on “Hurjaa leikkiä ja kotiläksyjä

 1. Hei!
  Olet aikaisemmin kertonut, että koirasi ruokitaan kerran päivässä. Miten se on niille sopinut? Miten siirryit ruokkimaan kerran päivässä? Miten mahat tottuivat tähän? Oliko tyhjän mahan oksentelua?

 2. Juu, miellä koirat syö vain kerran päivässä. Tärkeintä siinä on, ettei ole tiettyä kellon aikaa milloin syöttää. Tyhjän mahan oksennukset yleensä johtuu siitä, että maha on tottunut saamaan ruokaa tiettyyn aikaan ja alkaa tuottamaan valmiiksi mahanesteitä. Kun koira syötetään ”luonnonmukaisesti” eri aikoihin, niin ei tule tyhjän mahan oksennuksiakaan. Pääosin meillä syötetään ruoka klo 9-17 välillä miten ehtii ja muistaa, treeni päivinä vasta klo 21 (jotta on treeneissä nälkä ja jaksaa puuhata).
  Yksi ruokailu sopii parhaiten barffaajille ja osittain kotiruokaa syöville ja nappulaa syöville koirille, joiden annos ei ole suuren suuri. Isot annokset pelkkää nappulaa isolla koiralla (esim 6-8dl kerralla tms) nostavat mahalaukun kiertymäriskiä ja itse en uskaltaisi silloin antaa yhtä annosta. Mutta kaiken kaikkiaan koiralle on luonnollisempaa syödä kerralla maha täyteen, kuin pikkuannoksia. Kuulemma lihotuksen sekä painonhallinnan kannalta yksi annos on kuulemma parempi (näin myös meillä on huomattu, pojat on hyvässä lihassa ja leikatut tytöt pysyy kuosissa).

  • kiitos vastauksestasi!
   Itselläni villakoiranarttu, joka on nyt raakaruokinnalla. Nappularuokinnalla koira on aina ollut nirso (ehkä pentuaikana vahingossa opetettu vielä nirsommaksi) ja huonosyömäinen. Raakaruokinnalla syönyt hyvin ja piano on noussut sopivaksi. Nyt on ehkä vain menossa hieman ruokahaluttomampi kausi niin on tullut pohdittua, paranisiko ruokahalu jos ruokkisi vain kerran päivässä. Koira on siis muuten iloinen, reipas ja jaksaa touhuta, eli en epäile että se olisi sairas

Comments are closed.