Juoksuamista ja silppua

Posted on

Pupu juoksuaa taas! No viimeisen kerran, Pupu leikataan tämän juoksun jälkeen Naomin kanssa. Pupua ei siis tulla käyttämään jalostukseen, syynä lähinnä Pupun siskon Pepin sairastuminen addisonin tautiin. Addisonin tauti on villakoirilla perinnöllinen sairaus, siihen voi kuolla, mutta oikealla lääkityksellä se yleensä saadaan kuriin. Lääkitys on elinaikainen. Peppi sairastui yhtäkkiä ja meni huonoon kuntoon, mutta kun syyllinen löydettiin ja lääkitys saatiin päälle, niin Peppi on reipas oma itsensä, jollei kuulemma jopa reippaampi 😀 .
Pupu testattiin myös taudin varalta, koska viime juhannuksenahan Pupu sai sen kummallisen kohtauksen ja vietettiin Viikin eläinsairaalassa yö. Silloin epäilyksenä oli vierasesine suolistossa, mutta lääkäri nosti ilmaan myös mahdollisen addisonin taudin. Kun Pupu on vielä rauhoittunutkin aikalailla, niin halusin testata sen. Pupun testien tulos oli terve eli Pupu ei sairasta addisonia, mutta kantajuudesta emme tiedä. En halua itse ottaa riskiä, että Pupulle syntyisi 9 sairasta pentua, joten päädyin, että Pupu leikataan seuraavan juoksun jälkeen. Nuo Pupun hyvin tiheät juoksut eivät ainakaan hidastaneet päätöstä. Ja koska Naomi täyttää keväällä 5v ja olimme Maaritin kanssa sopineet, ettei Naomia käytetä jalostukseen, niin Naomi leikkautetaan samalla.

Pupun juoksut:
Eka:3.8.2008, 11kk
3.12.2008
17.4.2009
19.8.2009
3.12.2009

Nyt sitten odotellaan milloin Uni aloittaa ensimmäisen juoksunsa.

Unin tuhoamistakin ollaan nyt ehkä saatu hallittua. Unihan syö kaiken minkä tassuihinsa saa ja lisäksi tykkää pistää kaikenlaista säpäleiksi. Viimeisimpinä tältä viikolta on palasiksi laitettu joulukaktus. Tai siinä kaktuksen pilkkominen riittänyt, vaan tietenkin piti pilkkoa myös kori, jossa kaktus oli. Piti myös pikaisesti googlettaa, onko joulukaktus myrkyllinen, mutta ei onneksi ollut. Seuraavana päivänä pojat oli jättäneet muropaketin pöydälle ja tuloshan oli varma: Syödyt murot ja pilkottu paketti.
Nyt olen jättänyt Unille paljon pilkottavaa. Nameja limupulloissa, kongeissa, aktivointipallossa sekä lisäksi ilmastointiteipillä pakattuja paketteja, joissa nameja sisällä. Tänäänkin Uni oli vain Pupun kanssa pilkkonut paketteja, eikä kiellettyyn ole koskettu.

Tuhoamisessa Unilla on sama tyyli kuin serkkuni beauceron rotuisilla koirilla oli. Tavara voi olla kuukausia koiran saatavilla, kunnes se yksi kaunis päivä pistetään pilkkeeksi. Tosin olen naureskellen miettinyt, että jos laittaisi valvonta kamerat, niin tietysti paljastuisi, että Naomi onkin se, joka täällä pilkkoo kaiken 😀