Kesä ja kuumuus…

Posted on

Jestas, mitä lämpöjä on pitänyt! Olimme alkuviikon Parkanossa mökkeilemässä ja helteistä huolimatta, isot koirat juoksi maalla hullun lailla. Ne oli pakko hetkittäin sulkea sisälle, etteivät saaneet lämpöhalvausta. Iso maatilan päärakennus oli onneksi vilpoinen kuumimmillakin ilmoilla. Harjakoirat taas nauttivat näistä ilmoista, ne makaavat aurinkoisissa ja lämpimissä paikoissa läähättämättä.

Hyttyset ja erityisesti paarmat kiusasivat koiriakin, erityisesti isojen koirien ympärillä pyöri paarmojen armeija. Suihkuttelin koirien selkäpuolille ihan OFFia, niin vähän auttoi.

Ilo näytti suuren metsästäjän taitonsa. Se bongasi pusikosta rastaanpoikasen, jonka sain pelastettua Ilon riepottelulta. Rastaanpoikanen näytti vahingoittumattomalta, kun pinkoi pensaisiin piiloon. No rastaanpoikanenhan on Ilon päänkokoinen otus, että tuskin Ilo on sille pahaa vahinkoa edes saanut.

Nyt kun helteet vain pahenee, koirat on olleet melkoisen rauhallista porukkaa. Uni porukan ainoana, osaa mennä pesuhuoneeseen viilentämään itseään.

Hamsterimme Yoda, vietiin maanantaina eläinlääkäriin lopetettavaksi. Reilusti yli 2 vuotias otus, oli mennyt jo huonoon kuntoon ja oli enää pelkkää luuta ja nahkaa.

dsc_4014.JPG
Uni näyttää miten kesästä nautitaan!

dsc_4055.JPG
Ja sitten taas mennään lämpöhalvauksen uhallakin…

dsc_4017.JPG
Ilo, Suuri Metsästäjä, tarkkailee rastaiden touhuja ja teki satunnaisia syöksyjä aikuisia lintuja kohti, onnistumatta.

dsc_4061.JPG
Naomi, niin omana itsenään, tuon katseen kohtaa hyvin usein päivittäin.

dsc_4063.JPG
Julia, nelivarvaskilpikonna nauttii kesän antimista.

dsc_4064.JPG
Heka, tunisiankilpikonna, pääsee ulos vain lämpimillä keleillä, joita on nyt viime viikkoina riittänyt. Tällä hetkellä ollaan ihan tunisian lämmöissä.

dsc_4085.JPG
Pupu vielä vähän märkänä, korvan alapuolella näkyy vaaleina kaksi ihka oikeaa ensimmäistä nyöriä. 3,5kk turkille ei ole tehty mitään muuta kuin pesty ja nyt odotus palkittiin. Karvanpituus noin 5cm.