Kesäpäivillä

Posted on

Vietimme viikonlopun ceskykerhon kesäpäivillä Säkylässä. Tulimme paikalle lauantaina ja mökin saatuamme alkoi ulkomuototuomari Kirsti Louhen näyttelykoulutus. Tällä kertaa pojat saivat mennä koirien kanssa harjoittelemaan, itse käväsin vain Pupun kanssa ja viimeisenä tyhjään kehään pääsi vielä Naomi loistamaan. Ja se loistikin, vaikka tuomari katsoi, koska oli yksin. Pupu teki klassiset, pussaili tuomaria. Ja juoksi päättömänä kehässä, pakko oli komentaa se seuraamaan, jottei juossut kontaktia pidellen, metrin edellä… Pojillakin sujui hyvin, hihnat vähän kireinä vain, kun ei ollut luottoa koiraan vielä.

Seuraavana päivänä oli ceskyjen clubshow, mukana oli kolmisenkymmentä ceskyä ja muutama muunrotuinen. Hupi kisasi 10 muun ceskyuroksen kanssa ja tuli uskomattomasti urosten neljänneksi, mukana oli kumminkin useita valiouroksiakin.

Tuomari Kimmo Mustonen

Kookas, mutta tyypiltään oikea juniori uros. Purenta ok. Oikealinjainen, hyvä pää. Hyvät silmät ja oikea ilme. Kookkaat korvat. Hyvä kaula ja selkälinja. Hieman niukasti kulmautunut edestä, sopivasti takaa. Hyvä runko ja luusto. Hyvä karvanlaatu. Häntä nousee liikkeessä turhan korkealle. Vaivattomat tehokkaat liikkeet. Miellyttävä luonne. Esitetään hyvin.

JUK-2, KP, PU-4

Näyttelyn jälkeen oli vielä 30m juoksukilpailu, ensin ceskyille, sitten muiden rotuisetkin. Hupilla vähän lähtö viivästyi, kun ei se oikein tajunnut mikä oli homman nimi, mutta hienosti viidenneksi ceskyissä juoksi. Jekku juoksi seuraavana, mutta kun se päästettiin lähtöviivalta irti, se sanoi selkeästi minulle, ”venaa hetki” ja meni nostamaan jalkaa juoksuradan reunaan! Ja sen jälkeen se pinkoi minkä jaloistaan pääsi… Pirun poika, ilman moista se olisi ollut todella nopea, nyt se oli vääränrotuisten viides. Mutta Pupu, se tiesi mikä oli homman nimi, joskus tokotreeneissä on harjoiteltu samalla tavalla nopeaa luoksetuloa. Pupu tuli kaikista koirista, niin vääränrotuisista kuin ceskyistä nopeiten ja voitti. 30m matkalla aika oli noin 3,30sek.

LISÄÄ KUVIA NÄYTTELYSTÄ ja näyttelyharkoista TÄÄLLÄ

LISÄÄ KUVIA JUOKSUKILPAILUSTA TÄÄLLÄ

DSC_1156

Ossi esittää Hupia, Tuomari Kirsti Louhi toimii tuomarina

 

DSC_1192-001

Leevi oli Jekun hihnan päässä

DSC_1206

Ja tietty pusuja tuomarille…

DSC_1202

Ah niin päätön… Miksi pitää rynniä edelle?

DSC_1208

Hetkittäin ees kohtuullinen

DSC_1325-001

Auringonlasku

DSC_1383

Hupillakin on kehässä vauhtia

DSC_1437

Mä yritin opettaa Hupille aikaisemmin kontaktia, siinä kummosesti onnistumatta. No näyttelyssä se alkoi sitä nyt yhtäkkiä tarjoamaan 😀

DSC_1687

Ja Jekulta opittu tyyli painaltaa kehässä…

DSC_1739

Melkein kaikki paikalla, vasemmalta: Hupi, Viima-sisko, Cora-sisko ja vaaleimpana äiti Mette.

DSC_1762

Laumani