Kisu treenaa

Posted on

Sisu eli kotoisasti Kisu pääsi keskiviikkona viimein treeneihinsä. Treenit meni ihan ok, mutta oli kyllä levottomuutta ja hässäämistä suorituksissa. Malttaminen oli aika nollassa ja sehän me sitten saatiin kotiläksyksi. Joten piti sitä kotona sitten harjoitella ja käsky kävi kuvata koiran treenejä.
Tässä tällänen Sisun perustreeni, vajaa 5 minuuttia. Sen enempää on turha yleensä koiraa treenata, suoritus alkaa nopeasti huonontumaan.
Ensin treenataan kapulaa, mutta ei olla päästy eteenpäin kapulan haukkauksesta nostamiseen. Jos alan odottelemaan, että tulisko muuta, niin Sisu hermostuu ja alkaa tarjoamaan kaikenlaista muuta ja alkaa vinkumaan namia  ja mm kapulan suuhun otto muuttuu pelkäksi kosketukseksi. Mietin pitäisikö esine muuttaa helpommaksi (kevyemmäksi) ja sitten myöhemmin yleistää takaisin kapulaan.
Toisena videolla on  kotiläksyä eli malttamista. Otin avuksi kupin, mutta siihen ei voi laittaa ruokaa ennen käskyjä, koska sairaanloisen ahne Sisu  menettää liikkumiskykynsä. Ainut mitä se silloin pystyy tarjoamaan on seisominen ja katsekontakti. Istuminen paikallaan jo sujuu, mutta makuu vaatii vielä hiomista, ei meinaa malttaa pysyä. Ja sitten vielä videolla näkyy kuinka naksutukseni tulee liian myöhään. Sen olisi pitänyt tulla, kun Sisu vielä makaa vieressäni, mutta nyt epähuomiossa naksautan vasta sitten kun Sisu on jo noussut eli palkka tuli siten ihan väärästä asiasta 😀