Levoton tuhkimo

Posted on

Uni on levoton tuhkimo. Tuossa hiihtolomalle sen hyvin huomasi, mistä isäntä on maininnut etäpäiviltään. Eli Uni kiertää huoneesta toiseen eikä asetu makaamaan. Olen luullut tuon johtuvan siitä että olen poissa, mutta näköjään se tekee sitä myös, kun minä olen paikalla (silloin tosin laumasta puuttui taas isäntä tai lapset). Iltaisin se ei tee tuota, vaikka joku puuttuisikin, vaan aamupäivän. Huoneissa vaeltelun lisäksi, siihen kuuluu ajoittaista vinkumista, joka ei ole erityisen vaativaa tms kunhan vinkuilee. Yritin käskyllä laittaa Unin lepäämään, mutta kohta se oli jo taas vaeltamassa. Kynsien napsunta parketilla kuului tasaisesti, se selkeästi kiertää joka huoneessa, missä se ei noin muuten yleensä vietä aikaa. Muut koirat ei välitä vähääkään sen levottomuudesta vaan ne kuorsaavat tyytyväisinä. Iltapäivällä koira usein rauhoittui ja makasi sitten rauhassa nukkuen.

Harjakoiriahan ei saa huonolla ilmalla ulos, etenkään jos sataa räntää ja tuulee. No nyt on sekin ihme nähty, että joudun huutelemaan harjakoiria sisälle räntäsateesta… Eilen heittelin pihalle nappuloita etsittäväksi lumikasoista. Koirat etsivät pitkän aikaa täydessä räntäsateessa ja lopulta harjakoiratkin oli litimärkiä, mutta eivät edes huomanneet sitä! Aamulla sitten Ilo ja Nao muistivat, että jossain voisi olla vielä nappuloita ja uppoutuivat touhuun taas niin, että eivät olisi tulleet sisään sateesta.

Meillä ei ole koskaan isot koirat ja eipä kauheasti muutkaa ole saaneet leikkiä sisällä, pihamaa on ollut peuhaamista varten. Nyt Uni ja Pupu ovat ottaneet leikkitantereekseen eteisen, jossa ne painivat illalla hyvinkin paljon. En ole viitsinyt kieltää niitä, eteisessä on tilaa, eivätkä ne ole kenenkään tiellä siellä painiessaan. Usein toinen tulee olkkariin suolistettu pehmoeläin suussaan ja johdattelee toisen eteiseen siitä painimaan. Lenkkeily, pihalla juokseminen ja aktivointi ei selkeästi sekään riitä, joten purkakoon loppuenergian painimiseen, pentujahan ne vielä on.

dsc_9535.JPG
Leikkitanner, jossa aina vallitsee kaaos. Sinne kasataan aina kaikki lelut.