Pihapäivä, remmilenkkiä ja yksinoloa

Posted on

Neiti tuntuu kuuluvan jo kalustoon. Herätti minut aamulla vasta 5:45 ja silloin siirryttiin pihamaalle puoleksi tunniksi leikkimään. SIäslle tuntua tuli pienimuotoinen paniikki, Uni tepsutti jättäen jälkeensä ison kasan hyvin ruskeita tassunjälkiä! Vesikupin vieressä oli iiiso ruskea lammikko. Kirosin mielessäni, että ei hemmetti, koira on astunut jonkun ripuliin ja kävellyt koko keittiön ympäri. Aivot raksutti tuhatta ja sataa, kun mietin kuka ois juuri sisälle tultua muutamassa minuutissa tehnyt ripulin, kunnes mulle välähti, koirilla oli tietysti mutaiset tassut, kun piha oli aamusta kostea. Uni usein juodessaan upottaa tassun kuppiin, joten sai aikaiseksi ison kuralammikon. Huh, selvisin siis pelkällä säihkähdyksellä, tassupyykillä ja lattian luuttuamisella.

Päivä vietettiin aikalailla pihalla. Välillä leikittiin pihan puolella ja ja Unin hyydyttyä ja alettua istuksimaan siirryttiin terassille. Terassin saa porteilla kiinni, joten koirat pysyivät kätevästi siinä. Uni tosin siirtyi aina oma-aloitteisesti unille sisälle, kun ovet oli auki. Uni ja ruoka onkin maistunut tänään. Välillä sitä miettii, että väsyykö pentu tuosta menosta liikaa, vaikka osaahan se siirtyä nukkumaan itsekseen. Pupua liikutettiin monta kertaa vähemmän, mutta silloin oli myös paljon kylmemmät ilmat.

Uni oli tänään myös ekan kerran ”yksin” tai lähinnä Pupun kanssa kauppareissun ajan. Uikutus oli kova suljettaessa portin taakse ja palatessamme, mutta oven taakse ei kyllä mitään kuulunut.

Ekalla remmilenkilläkin käytiin kokeilemassa. Yhtään askelta ei otettu, kun hihna kiristyi, mutta hihnan roikkuessa perässä painallettiin, kuin ei mitään perässä olisi. Naomin panta on nyt sopivaa kokoa neidille. Lenkki oli kulku pellolle, jonne kuljettiin sylissä ja osittain omin jaloin, kuten myös takaisin.

Tänään myös heräsin siihen, että pitäishän neitiä harjaillakkin harjoitukseksi. Ekojen kanssa sitä oli niin tarkka, neljännen kanssa ottaa (ehkä) paljon rennommin…

Vilkutukset velipojalle! On itseänikin hämmästyttänyt pissan määrä ja esiintymistiheys, Maaritille valitinkin, että pentu vuotaa 😀 . Ja olisi kiva tavata, lähellä kun asutte!

dsc_6974.JPG

dsc_6988.JPG
Haukkaava hippo, tähän ilmiöön on lapsille ohjeistettu nousta ylös ja huomioida koira vasta kun on rauhoittunut.

dsc_7003.JPG
Naomi ottaa aurinkoa.

dsc_7016.JPG
Seisotusharjoituksia, jo nyt…

dsc_7029.JPG
Naomi etsi itselleen sopivan alusta… Onneksi kukaan ei keinu.

dsc_7057-1.JPG
Dumpo-Ilo nousi pellolla lentoon

dsc_7069.JPG
Eka kerta remmissä: EN kävele!

dsc_7082.JPG
Lämmittelyä takin sisällä, pitkänä päivänä pihalla.


2 thoughts on “Pihapäivä, remmilenkkiä ja yksinoloa

  1. upeita kuvia! dumbo-ilo ♥ ja ihana nao ottamassa arskaa.
    Ja tämä uusi suloinen pallero ♥

Comments are closed.