Puikkojalka

Posted on

Pesasin eilen Pupsan, kun olin potilaan kanssa kotosalla. Pupu saa toimia virallisena koe-eläimenä, kun harjoittelen tuota trimmaamisen taitoa. Karva vaan on kasvanut yllättävän huonosti ja niskatukan hampputukka ei ole tietenkään mihinkään lähtenyt. Sitä vaan kun ei raaski leikata poiskaan. Unilla karva tuntui kasvaneen puolet enemmän, kun sitä Turkuun ajelin. No Pupun malli on jotain modernin, terrierin ja skandinaavisen leijonan väliltä (eli pentuleijona). Jos menee kehiin, saa tuosta leikattua minä vaan ja siitä saa halutessaan sitten taas continentalinkin, jos karva nyt suostuu kasvamaan. Huhtikuuksi mietin sitä kehiin tuollaisessa leikkauksessa, mutta saapa nyt nähdä riittääkö karva alkuunkaan. TOsin, sitten mennään varmaan vajaaturkkisena 😀

Jalat tuli varsinaisiksi puikoiksi, kun yritin leikata niin, että etujalat ei näyttäisi niin ahtailta. Eli kynin edestä ja sisäpuolelta karvat. Häntäänkin leikkelin pallon alun, jotta sai pepun päällisen paremmin leikattua. Ja hännän joutuu kumminkin leikkaamaan kaljuksi, jos terrierissä kehiin vie. Nyt se kyllä näyttää hassulta, pennun hännältä 😀 Päähän tuli pompula, muuten karvat roikkuu jo silmillä. Virheistään huolimatta, söötiltä se näyttää tuossa trimmissä. Ja pörrösemmältä ja karvasemmalta se näyttää livenä.

Acana Grassland ruoka on edelleen maistunut tytöille loistavasti, eikä ainakaan vielä ole tullut ihmeempiä ongelmia. Mutta monesti meillä on ruuat aluksi sopineetkin ja sitten muuttuneet pidemmän ajan kuluessa sopimattomiksi. Vaikka tämä napppula on ruokana (raa’an kera), Pupu on säilyttänyt villeytensä, ikävä kyllä. Eilen iltalenkillä tuulessa ja tuiskussa, piti alkaa komppaa vastaantulevalle haukkuvaa Unia. Siinä sai sitten hävetä silmänsä päästään, kun kaksivuotiaskin käyttäytyi huonosti. Jouduin komentamaan Pupua hyvin tiukasti, etten olisi lentänyt sen perässä, kun veti toisen koiran luo, että sitten koira mökötti mulle puoli matkaa kulkien takanani. Unilla nyt on taas vaihteeksi kuonopanta käytössä ja opetellaan tuota käyttäytymistä, se kun on vallan villinä taas ollut. Sinkoilee lenkllä minne sattuu kahta sataa ja todella hyppii ja haukkuu muita koiria kohti. Harjakoirathan kipittää niinkuin ennenkin.

dsc_9228.JPG

dsc_9239.JPG