Pupu ennen ja jälkeen

Posted on

Huomasin yhtäkkiä, että Pupu oli pesty ja laitettu viimeksi 9.4 eli melkein 2kk sitten. Laitoin sen sitten tänään, koska tiesin, että lyhyellä turkilla siihen ei kauaa mee. Koska oli viime viikonloppuna taas kahden nyöriturkin vaikutusalueella, Doriksen ja Mimmin (Uskomattoman Musta Mimmi), niin ajattelin taas yrittää, jos pohja olisi hyvä. Pupulle ei oltu siis kahteen kuukauteen tehty yhtään mitään, ei pesty, ei harjattu, ei kammattu, joten sikäli lähtökohta oli sopiva. Pesu sujui sutjakasti ja kuivailin koiraa kaukaa turbolla. Tuo turbo kun on niin voimakas, että tukka suoristuu ja aukenee pelkästään ilman voimalla, jos läheltä puhaltaa. Turbolla sain hyvin tarkastettua, että 2 kuukaudessa naruttunut turkki, ei ollut mistään kohtaa takussa ja narujen välissä kauniisti iho paistoi. Turkin täydellinen alasveto oli siis täysin oikea ratkaisu viimeksi, siis ihoa myöten ajelu. Kaikki se tumppuuntuva ja ihoa pitkin takuttuva oli poissa, eikä ollut palannut. Niinpä uskalsin jättää turkin taas harjaamatta. Katotaan tuleeko mitään kesän aikana vai meneekö hermo ja tukka taas lähtee alas 😀 .

Haaveena olisi täysturkkinen nyöri, jossa koira on peppuja myöten nyöreissä (KUVA, KUVA2, KUVA3). Mutta jos ei onnistu, niin sitten varmaan pitää leikata continental nyöriksi, eli samalla lailla kuin muut suomen nyöritukat. Nyöriturkkihan on se villakoira alkuperäinen tukkamalli, sillä ei ennen ollut föönejä ja karstoja saati edes taitoa tai halua laittaa villakoiran turkkia. Tässä muutama vanha kuva villakoirista KUVA ja KUVA2 .

Tässä Pupusta ennen ja jälkeen kuvia.

dsc_2612.JPG
Ennen pesua ja ajelua. Todella karvainen partanaama (sen huomasi, kun kuonopanta alkoi upota kuonon sisään 😀 )

dsc_2618.JPG
Sisältä löytyikin kaunis naama.

dsc_2624.JPGdsc_2620.JPG
Pupun nyörin alkuja, kuvaa klikkaamalla kuvan saa isommaksi.

dsc_2634.JPG

dsc_2650.JPG
Ja sit nää kaksi auringon palvojaa… Kivasti huomaa, että sapuskat sopii, kun Naomin silmät ei tuon enempää nykyään vuoda.