Ruokinnasta

Posted on

En ole tainnut hetkeen kirjoittaa ruokinnasta. Hupillahan oli alkuun vaikeuksia hiivan kanssa ja siirryttiin eläinlääkärin hypoallergenic ruokaan varmuuden vuoksi. No ne ajat on takana ja Hupi voi syödä ihan samaa kuin muutkin. Tosin Pupulle ja Hupille en anna viljoja, kun saavat herkästi hiivaa. Lattialta nekin napsivat tippunutta, mutta kunhan ei kupillista viljanapulaa anna, niin ovat ok.

Meillä on syöty nyt useampaa nappulamerkkiä ilman ongelmia. Aikaisemmin olen listannut Mistä hyvän kuivaruuan tunnistaa? ja niiden mukaan aikalailla edelleen mennään. Hyviksi ruuiksi on osoittautuneet vähälihaisempi Argen Grangen Sensitive merikala-peruna sekä lihaisa Canagan Free-run Chicken. Lisäksi tietenkin lihaisat Acana ja se huippu Orijen (meillä Adult). Pääosin en syötä koskaan nappulaa yksinään vaan puolet annoksesta on raakaa lihaa, kalaa, kananmunaa tai kuivalihaa, joskus ruuantähteistä lihat. Mutta toisina päivinä mennään pelkällä nappulalla, toisina pelkällä lihalla.

Tällä hetkellä tynnyrissä on Canaganin Free-run chickeniä ja siihen sekoitettu 100% naudan kuivalihaa. Lisäksi siellä on pieni pussi Orijen Adult:ia, josta laitan puolet nappuloista. Pakasteessa on pötköjä raakaa lihaa mm. sikaa. Lisäöljynä on Möllerin Tupla kapselit, koska se ei värjää turkkia, kuten halvat kalaöljyt usein tekee (oranssit suupielet ym). Ja Jekulle myös biotiinia turkille.