Säikyttelijä ja ensi vuoden näyttelyt

Posted on

Hitsi sai taas tänään ylimääärisiä sydämen tykytyksiä. Iltalenkillämme on tiemme päässä pimeä peltopolku. Peltopolun varrella asuu lyhytkarvainen collie Pate. Patella ei ole aitoja ja se tuleekin lähes aina pensasaidasta läpi koiriamme katsomaan. Erityisen ärsyttävää tämä on pimeällä, kun pensaasta sukeltaa jotain. Osaan nyt jo hieman varoa, mutta juoksuaikaan se on todella rasittavaa, koira seuraa meitä pitkiä matkoja, vaarantaen oman turvallisuutensa. Omistajien ollessa pihalla, koira ei tietenkään tule.

Tänään olin päästänyt Naomin irti, kuten tavallista, koska Naomi käy siten asiollaan. No Naomi oli jäänyt taakseni asioilleen ja huomaan Paten sukeltavan pensaikosta minun ja koirien takaa, eli Naomi jäi Paten taakse. Näen pimeässä kun Naomi tulee mutta joutuu pysähtymään Paten ollessa keskellä polkua. Huudan Naomille kannustavasti, sillä en pääse pelastamaan sitä pinteestä, koska tuloksena olisi kaaos, kun muut koirat hyppisivät sikin sokin Paten kanssa. No hetken puntaroituaan ja toisiaan tuijoteltuaan, Naomi ottaa ratkaisevan liikkeen ja pinkoo selkeästi sydän pamppaillen ja täysillä juosten laajassa kaaressa Paten ohi.

Naputtelin tänään ensi vuoden näyttelyt jo näyttelysivuille. Useisiin vaan ei ollut vielä kotisivu linkkejä… mutta lisäilen niitä sitä mukaa kun niitä tulee Kennelliiton sivuille.