Suunnitelma B

Posted on

Viikon olen tässä tutkaillut eri lähteitä, kysellyt tutuilta kasvattajilta sekä koiranomistajilta ja pohtinut mihin suuntaan näiden neitien kanssa lähtisi, että saataisiin tuo terveys ja tulehdusherkkyys paranemaan. Monenlaista ohjetta on tullut mm. juuri raakaruokintaan siirtymistä, homeopaatilla käyttämistä, allergiatestiä jne. Monissa ohjeissa oli samansuuntaisia ajatuksia mm. naudanmahan, karpalon ja valkosipulin sekä öljyjen suhteen. Nyt sitten päädyin aika tälläiseen, joka on aika pitkälti yhdenmukainen Sannan, Ilon kasvattajan tänne blogiin kirjoittamiin ohjeisiin 🙂 .

Elikkäs neidit laitettiin BritCaren Venison&Potato (riista&peruna) nappuloille. Tämähän nappula meillä on ollut lammas-riisinä käytössä. Vähän jännitän alkaako Pupun maha vaivata, kun tuossa on tuo peruna, mutta seuraillaan. Tämän lisäksi koirat saavat valkosipulitabletteja, karpalotabletteja sekä öljylisää. En saanut Viacutan öljyä, jota etsiskelin mutta otin sitten Nutrolin pentuöljyä, kun se on tömäkämpää ja sisältää kalaöljyä. Lisäksi nyt aloittaessa annan myös maitohappobakteeria sekä Inupek fortea. Naudan mahaa koirat saavat nyt ainakin pari kertaa viikossa, ehkä myös hitusen päivittäin, Oscarin mahapullien muodossa.

Jos nyt näillä saataisiin neidit kuntoon… Ja juuri lähinnä koirien oma immuunipuollustus voimiinsa. Kauhulla juuri mietin tota Pupunkin turkkia, että se on ajeltu kaljuksi marraskuun puolivälissä ja edelleen turkki on tuommoinen hyvin lyhyt, ei tietoakaan että kasvaisi kunnolla. Ennen Pupulla kasvoi näyttelyturkki 5kk:ssa, nyt ei ole mitään toivoa. Eli jotain häikkää on pakko olla.

Piti vielä lisätä, että sunnuntaina Unin pitäisi tulla Helsinkiin ja me käydään morjenstamassa, ei jaksa odottaa, että mitä neiti mahtaa tuumata…

dsc_8354-1.JPG
Tässä näkyy Pupun 3,5kk kasvatettu turkki! Vain pepun päällistä olen leikannut..
.


Tässä vertailupohjaa. Pupu maaliskuun lopussa 2009, kun joulukuu 11pv 2008 oli vedetty lyhyeen trimmiin..
.

dsc_8179.JPG
Jos mä ihan pikkasen nuolaisen, kun kukaan ei huomaa.
..