Treenikausi alkoi

Posted on

Jekun ja Hupin agility alkoi taas kesätauon jälkeen. Hupi oli hieman kesäterässä ja heräsi vasta toisella rataharjoittelulla. Mutta aina se on ollut hitaasti lämpeävä. Jekku taas syttyi nollasta sataan sekunnissa. Radalla mun mokaillessa, koira suoritti monia ylimääräisiä esteitä… Jos ei emäntä anna käskyjä, niin voihan sitä yhden putken ja hypyn mennä varuiksi. Itse olin aivan kesäterässä, ohajukset oli ihan mitä sattuu, juokseminen kahden kanssa radalla oli hiostavaa, mut eiköhän se siitä kun pääsee taas rytmiin.

Koirissa on ollut nyt jännä huomata, että radalla liikkuminen on niille suuri intohimo ja palkinto. Ne eivät enää odota radan lopussa saatavaa ruokapalkintoa.

Sisu odotteli agilityn ajan häkissä radan reunalla. Jekun suoritusvuorolla häkissä oli myös Hupi. Pientä protestointia häkistä kuului, mutta meni paremmin kuin odotin. Ainut tuska oli raahata tuota painavaa metallihäkkiä mukana, availla ja sulkea sitä siellä. Haastetta toi myös 3 koiraa hihnan päässä. Treenipaikka Koirakoulu Kompassissa on toisessa kerroksessa, pitkien portaiden päässä, niin mitään rengassysteemejä ei voi ottaa häkin alle.

Agilityn jälkeen alkoi näyttelyharkat, jossa Sisu pääsi harjoittelemaan. Odotin pientä aristelua, mutta ei, poika porskutti kuin vanha tekijä. Ekaa kertaa näyttelyhihnassa ja silti ravasi kauniisti.. Seisomisessakin on viimein mennyt oppi päähän ja koira malttaa jo seistä. Pöydällä tuomarit oli kavereita ja hampaatkin näytettiin hienosti. Harjoittelun jälkeen päästettiin kaikki leikkimään ja agilitypojatkin pääsi muiden joukkoon, huilattuaan häkissä. Kaikille puettiin poikakoirien vaipat, sillä sisätiloissa voi herkästi nousta jalka. Meillä ei ole noussut, mutta mieluummin laitan vaipan, kuin jynssään lattioita tai verhoja. Sisukin pääsi harjoittelemaan vaippaa. Vähän se häiritsi, mutta silti leikit onnistui harjakoira lapsosten kanssa.

140916-DSC_5693-001

Porukkaa treeneistä (Hupi liekeissä, Tira puuteri, Zulu naku, edessä valkea Selene puuteri, Jekku ja Sisu)

140916-DSC_5695-001

Pikku Sisu ja ison pojan vaippa.