Koiran hinta

Posted on

Nyt tulee armotonta pohdintaa, mitä olen nyt muutamia päiviä miettinyt. Koiranruokien ja tarvikkeiden hinta. Miten sitä ihmisellä keikahtaa ajatuksen päälaelleen, kun kyseessä on koirien sapuskat tai vaikka shampoot. Perheelle sitä ostaa -30% ruokia ja poistokorista shampoita. Mutta mitä koirille, ei missään nimessä sitä halpaa koiranruokaa tai jotain vain shampoita. Vaikka ne saattaisi niille sopiakin. Koirat syö vain koiraeläimelle optimaalista ravintoa, maksoi mitä maksoi ja perhe syö jotain mahdollisimman edullista mitä kaupasta löytyy, vaikka se ei olisi ihan optimaalista ihmiseläimelle (toki ihmismieli usein valitsee itselleen ehkä ei niin optimaalista 😀 ). Missä on vika, kun eläin ohittaa minut itseni, miten se eläin olisi lopulta tärkeämpi, kuin minun itseni ravinto ja terveys… Ja markkinoijat tietenkin käyttää tätä häikäilemättä hyväkseen.

Tämä mietintä kiteytyi taas, kun pakastin huusi tyhjyyttää koiran pakasteruuasta. Tämä porukka syö kerralla noin 1200g ( noin 400g – 400g -200g – 150g) ja se maksaa päivän annoksena esimerkkinä Kennelpakasteen 800g lihapötkö noin 2,80e ja Mushin hasvispötkö siihen kylkeen noin 1,80e (hinnat vaihtelee sen mukaan usein ostatko laatikollisen vai irtona ja mistä, meillä ei ole isoa pakastinta, joten irtona kalliimmalla menee). Se tekee 4,60e päivässä ja on noin 138e/kk ja tästä puuttuu vielä vaihtelu, tämä on vain halvalla possin jauhelihalla. Eli veikkaisin hinnan lisineen pyörivän siinä 150e tienoilla kuussa, enempää en edes uskalla miettiä. Se on paljon, sillä hyvälaatuisen, mutta edullisen säkin nappulaa saa 50e:llä ja kallis, superhieno ruokakin maksaa vajaa 100e kuussa. Että siinä voi miettiä, mikä olisi hinnallisesti järkevää…

Toki sitten astuu kuvaan ongelmat koirien kanssa, Pupu saa närästystä viljallisista nappuloista ja syö sitten vaatteita. Hupilla  tulee herkästi hiivaa (ilmeisesti jotain nuoruusiän hiivailuja kuulemma). Harjakoirilla ei ole ruokien suhteen mitään ongelmia., muuta kuin että joistakin silmät vuotaa… Ja kun minä olen näissäkin asioissa niin tarkka. Moni vaan ruokkii koiran millä sattuu ja ei mitään ongelmia, vaikka ois lauma.

Jatkan miettimistä 😀 Kukaan muu ei saa koiranhoidosta ja ruokinnasta näin vaikeaa…