Neljän koiran kuljetusta ja Naomi ollut vuoden

Posted on

Neljän koiran lenkitys vaatii taitoa ja koirilta sitä, että ne on opetettu kulkemaan kauniisti hihnoissa. Vaikka koirat kulkevat kurissa ja järjestyksessä, niin silti meillä kuljetan isoimpia pääosin kuonopannoissa. Ihan vain turvallisuuden tähden. Jos nuo kaksi isointa päättäisivät keksiä yhdessä jotain, niin meikäläinen kyllä raahautuisi perässä. Kuonopantojen avulla voin kulkea rennosti, eikä tarvitse miettiä miten esimerkiksi muita koiria ohitellaan. Uni oppi todella nopeasti kuonopantaan, eikä ole vastustellut sitä lainkaan. Pupulla sitä on käytetty jo pienestä asti. Jos mukana on vähemmän kuin neljä koiraa, kulkevat kaikki yleensä tavallisissa pannoissa.

Toisaalta olen ajatuksissani kaksijakoinen. Toisaalta minusta koirat pitää kouluttaa niin hyvin, ettei kuonopantoja tarvittaisi. Mutta toisaalta, jos koirat saa kulkemaan kauniisti kuonopannoissa, niin miksi niitä ei sitten käyttäisi. Hihnojen päässä on kumminkin tällä hetkellä 47kg koiraa, joista painavin keksii vaikka mitä puuhaa lenkin aikana (sukelluksia heinikkoon ja yhtäkkisiä ryntäyksiä muiden koirien ympäri).

Monesti autosta katse viipyilee, jos näkee omistajan useamman koiran kanssa. Miettii onko tuo joku kasvattaja kun sillä on kolme koiraa ja tulee semmonen olo vielä, että hoo, hei tolla on noin monta koiraa! Kunnes tajuaa, että mahdan näyttä itse samanlaiselta ja että hei, mulla on 4 koiraa mukanani (vaikka olen edelleen sitä mieltä, että Ilo ja Nao vastaa niin painoltaan, kuin vaativuudeltaan yhtä koiraa 😉 ).

Tasan vuosi sitten perheesemme tassutteli harmaa kuninkaallisesti käyttäytyvä koira. Tuntuu, että se oli juuri kun Naomi tuli, mutta siitä on jo vuosi! Mihin tämä aika menee. No parempaa koiraa tuskin olisi voinut saada, rauhallinen, pitkäpinnainen ja kaunis, aivan täydellinen koira lapsiperheeseen. Onhan koira toki vuodessa muuttunut, mutta en voi sanoa, että tippaakaan huonompaan suuntaan.

dsc_2436-1.JPG


One thought on “Neljän koiran kuljetusta ja Naomi ollut vuoden

  1. Eihän iso kasa hihnoja tarkoita muuta kuin pientä narunkäsittelytaitoa 😀 .
    Kuljen itse tällä hetkellä 10 hihnan kanssa kun meillä on hoitokoira… ilmapallokauppiaana voisin menestyä, ei varmalla menisi narut solmuun!

Comments are closed.