Osanotto ja mökkielämää

Posted on

Osanottoni Uman yllättävän pois menon johdosta. Uman kanssa tuli toistemme blogeihin kirjoiteltua ja seurasin päivittäin Uman blogia. Näyttelyissäkin oli tarkoitus tavata ja vaihtaa muutama sana, mutta ei ehditty 🙁

dsc_0764.JPG

Me olemme olleet mökkielemässä Kerimäellä ja Parkanossa. Uni ja Pupu ovat nauttineet vapauden riemuista ja Pupu liikkunut taas koko hereillä olo aikansa ja sammunut vasta illalla. Uni on yrittänyt pysytellä perässä, mutta pennulla vielä Uni vie silloin tällöin voiton. Kerimäen mökillä tuli Pupukin pestyä, arigaatilla tuli virta fööniin ja trimmeriin. Unikin piti pestä, sillä se tippui laiturilta järveen, eikä ees ollut moksiskaan. No järvipesu ei ole koskaan kauhean hyvä idea, ei nyttenkään. Sen jälkeen olen taistellut takkujen kanssa, joka päivä olen osan turkkia joutunut suihkeen kanssa selvittämään. Kuvissa Pupun peppupallot voi näyttää hassuilta, mutta ne hakee hieman uutta paikkaansa, eli hieman allemmaksi.

Perustottelevaisuusharjoituksiakin on otettu. Pääosin muun touhun ja leikin keskellä, mutta tänään myös yksilöllisiä.

Naomi: Osaa seurata hienosti, samoin istuu sivulle, pysyy paikalla ja tulee kutsusta upeasti juosten sivulle. Koulutuksessa pitää olla hyvin helläkätinen, yksikin varomaton liike saa koiran siirtymään sivummalle miettimään, mitä tuo nyt oikein tarkoittaa. Naoa on ihana kouluttaa, se on tottelevainen ja kuuliainen ja innoskas oppimaan uutta. Nyt on erityisesti sivulle tulo ja maahanmeno nurmikolla harjoituksen alla. Nurmikolle kun ei ole kiva mennä makaamaan. Lisäksi harjoitellaan kovasti korvien pitämistä ylhäällä seistessä.

Ilo: Yli innokas oppilas. Osaa tulla hyvin sivulle, pysyy paikallaan juuri ja juuri, menee maate, seuraa ja loikkii ilmaan… Lähinnä harjoitellaan malttamista ja alhaalla pysymistä.  Koulutuksesta tekee haasteellista pieni koko, esim. istumisessa on vaikea nähdä karvalaahuksen takia miten koira on sijoittunut sivulle ja istuuko ollenkaan.

Uni: Vauvakoulua. Osaa istua käskystä. Innokas oppija, joka oppii nopeasti. Tänään harjoiteltiin maahanmenoa, jonka palkkasin tennispallolla. Koirasta on kehittymässä pallohullu ”isosiskonsa” tavoin ja sehän sopii. Koira osaa noutaa ja tuoda pallon heittäjälle. Harjoitellaan lähinnä peruskäskyjä, istumista, seisomista ja makaamista.

Pupu: Meidän ”palveluskoira”. Osaa hienon kontakti seuraamisen, tulee eteen kutsusta, osaa mennä maate, istua, pysyy paikallaan. Mitään en niin rakasta, kuin tuota pk-seuraamista hyvällä kontaktilla, vaikka se näyttelykehässä se on huono. Maahanmenot on hitaita, niimpä pallo ei lentänyt ennenkuin koira oli maate. Sivulle istumiset myös vaativat harjoitusta. Niitä harjoiteltiin namilla, jottei hösellä pallon perään. Pitäisi opettaa näyttelyjuoksu erikseen, nenä eteenpäin…

dsc_0594.JPG
Metsässä märkänä

dsc_0839.JPG
Ilo venekoira. Kaula edelleen paketoituna ettei raavi.

dsc_0870.JPG
Pallohullu II

dsc_0877.JPG
Nao ja Naon korvat joihin on saanut totutella.

dsc_0865.JPG
Äkkijarrutus.

dsc_0872.JPG
Pallo suussa menoa.

dsc_0891.JPG
Anna tänne se… kokoero senkuin hupenee.