Ruokintamuutosta ja pihalla painelua

Posted on

Taitaa meidän barffi taival kyllä loppua lyhyeen. Barffaus neljällä koiralla, joista yksi syö paljon, on paljon kalliimpaa kuin sekaruokinta tai pelkkä nappularuokinta, aika lailla puolet kalliimpaa. Hienot Acanan barffinappulat taas aiheuttavat järjettömiä kakkamääriä. Unistakin tulee täysi kakkapussillinen 3-5 kertaa päivässä, vaikka vähensin jo ruokamäärääkin. Vähensin myös raa’an määrää, mutta silti sama homma jatkuu. Kyselin (niinkuin aina) mitä tuttavapiirin koirat syö, etenkin ne jotka on sukua ja joilla ei ole mitään ongelmia. Samassa perheessä asuvat Pupun sisko Susu ja Unin sisko Kukka syövät Royal Caninin Sensibleä ja ovat koko ajan syöneet ilman mitään hiiva tms ongelmia. Ne eivät saa sekaan yleensä juuri mitään (jos oikein ymmärsin) eli lähes pelkkää nappulaa. Koska suunnitelma , oli barffauksen epäonnistuessa siirtyä johonkin allergianappulaan, niin mietin jos pikku hiljaa siirtyisimme myös siihen. Raakaa tuskin rinnalta jätän kokonaan, mutta määrä vähenee, lähinnä vain hyvän bakteerikanna säilyttämiseksi saavat Oskarin mahapullia ripauksen mukaan silloin tällöin.

Minun piti pestä tänään Uni, mutta koska olen kuumeessa selvitin vain sen turkin. Joo, hohoo, Unissa oli takkuja. Isoja kämmenen kokoisia niskassa ja kyljissä.  Kelcon DeMatt suihkeella ne lähtivät hyvin helposti pikkasen harjalla ja karstalla avittamalla. Jalkapallojen oletin olevan aivan umpitakussa mutta ei ne olleetkaan. Niihin harjasin sitten silkkitippoja, jotta pysyvätkin auki, siihen asti, että olen siinä kunnossa, että saan koiran pestyä.

Koirat juoksi tänään pihamaalla ja siitä järjetön kuvapläjäys tässä (ei oikein oma kunto riittänyt lenkkeilyyn, mutta onneksi on oma piha!).

dsc_9287.JPG

dsc_9314.JPG

dsc_9318.JPG

dsc_9294.JPG
Siis miten tuo koira tuossa on? Uni seisoo vartaloltaan normaalisti, mutta maata kohti osoittaa Unin pään päällä oleva töpsöt!

dsc_9381.JPG
Piiri pieni pyörii… Joku pystykorvainen villakoira kuvassa.

dsc_9384.JPG
Isäntä väitti, että Unia ei tässä kuvassa erota lampaasta 😀

dsc_9395.JPG

dsc_9356.JPG
Harjatkin innostuivat juoksemaan, kun suljin villat väliportin taakse. Ilo vaan ei tainnut paljoa maahan ottaa pinkoessaan. 

dsc_9358.JPG

dsc_9369.JPG

dsc_9342.JPG

dsc_9408.JPG
Kuten huomaa, Unin turkkia ei ollut vielä näissä kuvissa laitettu…


One thought on “Ruokintamuutosta ja pihalla painelua

  1. Hei, olet varmaan saanut vaikka minkälaisia ruokintavinkkejä, mutta laitan nyt meiltäkin yhden, jos vaikka kiinnostut kokeilemaan… Terrierimme poti hiivaa korvissa sekä kutisevaa ja hilseilevää ihoa. Jätimme naudan- ja possunlihan pois, nyt jo pitkään nappulat ovat olleet kalapohjaisia James Wellbeloved-merkkisiä: http://www.wellbeloved.com/products/dog_food/fish__rice_kibble.aspx,
    lisänä vähän rypsiöljyä (ihoa varten) ja useimmiten hieman keitettyä kanaa + raejuustoa. Kaikki vanhat vaivat katosivat näillä eväillä tältä meidän karvakuonolta. 🙂

Comments are closed.